El Açması Balkabağı Böreği

El Açması Balkabağı Böreği Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı oda ısısında tereyağı yahut margarin
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 4,5 su un denetimli olun kulak göğsü yumuşaklığında olacak

İçi için;

  • 1 kg balkabağı rendesi
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı rondodan çekilmiş ceviz
  • 100 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için;

  • 1 tane yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı erimiş tereyağı

Açmak için;

  • Nişasta

El Açması Balkabağı Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle karıştırma kabına un hariç bütün gereçleri ekleyip karıştıralım daha sonra unuda yavaş yavaş ekleyip ne çok yumuşak nede çok sert olacak.
  2. Daha sonra 8 eşit modüle bölelim nişastayla pasta tabağı büyüklüğünde açıp, ortalarına dolap poşeti koyup üstünü güzelce kapatıp buzdolabında 1 saat bekletelim.
  3. Diğer yandan kabaklarımızı rendeleyip hazırlayalım 1 saatin sonunda bezeleri bol nişastayla açıp büyütelim kabakları açmış olduğumuz yufkanın üzerine serpiştirelim.
  4. Daha sonra ceviz ve toz şekeride serpiştirip tereyağlı karışımıda serpiştirip, yufkanın iki kenarını içe gerçek kapatıp rulo halinde sarıp fotoğraftaki üzere kendi etrafında saralım.
  5. Bütün süreç bittikten sonra yağlı kağıt serili tepsiye dizip yağlı yumurta karışımı sürüp dilimleyelim.
  6. 200 derecelik ısınmış fırında altı üstü nar üzere kızarana dek pişirelim.

El Açması Balkabağı Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dalgona Kahve
Nefis Kabak Mezesi
Nefis Kokulu Elmalı Kurabiye
Tırtıl Kurabiye (Hazır Tadında)
Ramazanda Buzluk İçin Tahinli Çörek (Videolu)
Baklava Tarifi
Hdabla | © 2024 |