Mayasız Pişi

Mayasız Pişi Tanımı İçin Malzemeler

( su bardağım 200 ml)

  • 1 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 100 ml süt ( oda sıcaklığında)
  • 1 silme tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 3 su bardağı un ve 2 yemek kaşığı un ( dikkatlı ekleyin, her un farklıdır)

Kızartmak için;

  • Sıvıyağ

Mayasız Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtayı, yoğurdu, sütü, sirkeyi, zeytinyağını, tuzu, şekeri, kabartma tozu yoğurma kabına ekleyip düzgünce çırpın. İki bardak unuda ekleyip devam çırpın.
  2. Kalan unuda ekleyip ellerinizi hafif yağlayıp yoğurun ( not; hamur hafif elinize yapışacak, yumuşak olması kıymetli.Elinizi yıkayıp hafif tekrar yağlayın ve yoğurun) üzeri kapalı 20 dakika dinlendirin.
  3. Tezgaha un serpin. Tekrar elinizi hafif yağlayın.
  4. Unu unlu tezgaha alın ve açın. Yaklaşık 0,5 cm kalınlıkta.
  5. Sonra bardakla kesin.
  6. Tavada sıvı yağını kızdırın ( induksiyon 9 dan 7-8 e kısın) (çok harlı olursa süratli yanar).
  7. Pişileri kızgın yağa ekleyin ve çok değerli yağdan kaşıkla pişilerin üzerine serpin.
  8. İki taraflı yakmadan kızartıp ( çabucak kızarıyor) havlu peçeteli tabağa alın. Afiyet olsun 🤍.

Mayasız Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mercimekli Havuçlu Basmati Pilavı
Düdüklüde Barbunya Yemeği
Reyhan Şerbeti
Çok Lezzetli Yulaf Poğaça
Kolay El Açması Mantı
Mantarlı Fırın Makarna
Hdabla | © 2025 |