Mayasız Pişi
Mayasız Pişi Tanımı İçin Malzemeler
( su bardağım 200 ml)
- 1 adet yumurta
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 100 ml süt ( oda sıcaklığında)
- 1 silme tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 3 su bardağı un ve 2 yemek kaşığı un ( dikkatlı ekleyin, her un farklıdır)
Kızartmak için;
- Sıvıyağ
Mayasız Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurtayı, yoğurdu, sütü, sirkeyi, zeytinyağını, tuzu, şekeri, kabartma tozu yoğurma kabına ekleyip düzgünce çırpın. İki bardak unuda ekleyip devam çırpın.
- Kalan unuda ekleyip ellerinizi hafif yağlayıp yoğurun ( not; hamur hafif elinize yapışacak, yumuşak olması kıymetli.Elinizi yıkayıp hafif tekrar yağlayın ve yoğurun) üzeri kapalı 20 dakika dinlendirin.
- Tezgaha un serpin. Tekrar elinizi hafif yağlayın.
- Unu unlu tezgaha alın ve açın. Yaklaşık 0,5 cm kalınlıkta.
- Sonra bardakla kesin.
- Tavada sıvı yağını kızdırın ( induksiyon 9 dan 7-8 e kısın) (çok harlı olursa süratli yanar).
- Pişileri kızgın yağa ekleyin ve çok değerli yağdan kaşıkla pişilerin üzerine serpin.
- İki taraflı yakmadan kızartıp ( çabucak kızarıyor) havlu peçeteli tabağa alın. Afiyet olsun 🤍.
Mayasız Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











