Patlıcan Közlü Fırında Makarna

Patlıcan Közlü Fırında Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 pk fırın makarna

Beşamel sosu için;

  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağ tepeleme olsun
  • Yeterince süt ( kıvamı koyu olmasın azar azar ek edin )
  • Muskat rendesi bir çay kaşığı kadar
  • 1 çay kaşığı karabiber (silme olsun)
  • Tuz
  • 200 gr kaşar peyniri
  • 3-4 adet patlıcan (közlenecek )
  • 1 adet kapya biber ( közlenecek )
  • Bir avuç ince doğranmış maydanoz

Patlıcan Közlü Fırında Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Makarnayı haşlayın 7 dakikada haşlanıyor.
  2. Beşamel sosu için tencereye tereyağını ekleyin ve unu kavurun ,sonra yavaş yavaş sütü ekleyin.
  3. Közlediğiniz patlıcanları ve kaşar peynirinin yarısını, başka kalan gereçleri ekleyip beşamel sosu pişirin.
  4. Haşladığımız beşamel sosa makarnayı ekleyip karıştırın.
  5. Sonra fırın kabına döküp düzleyin ve pişirin.
  6. Üstü kızarmaya yakın kalan kaşarları rendeleyip tekrar fırınlayın. Afiyet olsun.

Patlıcan Közlü Fırında Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İçli Köfte
İzmir Hamsi (Fırında)
Kışlık Yeşil Fasülye (Derin Dondurucu)
Yemlik Otu Yemeği
Tam Ölçülü Harika Saç Tava (Videolu)
Ispanaklı Pasta
Hdabla | © 2025 |