Patlıcan Közlü Fırında Makarna
Patlıcan Közlü Fırında Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 1 pk fırın makarna
Beşamel sosu için;
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağ tepeleme olsun
- Yeterince süt ( kıvamı koyu olmasın azar azar ek edin )
- Muskat rendesi bir çay kaşığı kadar
- 1 çay kaşığı karabiber (silme olsun)
- Tuz
- 200 gr kaşar peyniri
- 3-4 adet patlıcan (közlenecek )
- 1 adet kapya biber ( közlenecek )
- Bir avuç ince doğranmış maydanoz
Patlıcan Közlü Fırında Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Makarnayı haşlayın 7 dakikada haşlanıyor.
- Beşamel sosu için tencereye tereyağını ekleyin ve unu kavurun ,sonra yavaş yavaş sütü ekleyin.
- Közlediğiniz patlıcanları ve kaşar peynirinin yarısını, başka kalan gereçleri ekleyip beşamel sosu pişirin.
- Haşladığımız beşamel sosa makarnayı ekleyip karıştırın.
- Sonra fırın kabına döküp düzleyin ve pişirin.
- Üstü kızarmaya yakın kalan kaşarları rendeleyip tekrar fırınlayın. Afiyet olsun.
Patlıcan Közlü Fırında Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















