Sarımsaklı Ekmek

Sarımsaklı Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 5 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2,5 su bardağı ılık su

İç materyali;

  • 4-5 büyük diş sarımsak
  • 1 paket labne peyniri
  • Çeyrek demet maydanoz

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
  • 8-10 kısım maydanoz
  • 2-3 diş sarımsak

Sarımsaklı Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için; tüm materyalleri karıştırıp yoğuruyoruz. Ele yapışmayan bir hamur olacak ve mayalanmaya bırakıyoruz. 1-2 saat sonra hamurdan rulo şeklide modüller alıp sararak tepsiye top üzere koyuyoruz.
  2. Üzerini yumurta sarısı ile kapladıktan sonra evvelden ısınmış 200 derece fırında alt üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
  3. İç harcı için; labne ince kıyılmış maydanoz ve sarımsakları eziyoruz.
  4. Ekmekler fırından çıkıp birinci sıcakları çıktığında bu karışımı ortasına sürüyoruz.
  5. Üzerine de erittiğimiz tereyağını maydanoz ve sarımsak ile karıştırıp üzerine sürüyoruz. Afiyet olsun.

Sarımsaklı Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Süpriz Pasta
Çilekli Çikolatalı Pasta (Videolu)
Böğürtlenli Rulo Pasta
Ispanaklı Börek
Kendi Sosunda Pişen Mükemmel Lezzetli Makarna (Videolu)
Anne Sütlacı
Hdabla | © 2024 |