Tereyağlı Açma

Tereyağlı Açma Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı toz maya
  • 3 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 su bardak ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta beyazı (sarısı üzerine)
  • Aldığı kadar un

Hamurun içine sürmek için;

  • Tereyağ

Bardak ölçüsü 250ml

Tereyağlı Açma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak derin bir kaba mayayı koyalım.
  2. Daha sonra şeker, tuz ek edelim. 2 bardak ılık suyu dökelim.
  3. Maya eriyene kadar karıştırıp sıvı yağ, yumurta beyazını koyalım.
  4. Unu azar azar ek edip hamuru yoğuralım.
  5. Ele yapılmayan yumuşak bir hamur olacak.
  6. Üzerini kapayıp 1saat mayalanmaya bırakalım.
  7. Mayalandıktan sonra elimize bir kesim hamur alıp tezgahta parmak uçlarıyla açalım.
  8. İçine yumuşak tereyağ dan sürüp rulo halinde saralım.
  9. Hamuru kendi etrafında çevirip iki ucunun birleştirip açma biçimi verelim.
  10. Yağlı kağıt serili tepsiye sıralayalım.
  11. 10dakika tepsi mayası yapalım.
  12. Yumurta sarışının içine susam ve çörek otu döküp açmaları üstüne sürelim.
  13. 200derece de pişirelim. Afiyet olsun🤩.

Tereyağlı Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lezzetli Etsiz Çiğ Köfte (Elinizi Sürmeden Harika Bir Çiğ Köfte Yapın) (Videolu)
Vişneli Limonlu Islak Kek
Etimek Tatlısı (Muzlu -Hindistan Cevizli)
Bulut Kadar Hafif Kremasıyla Kedi Dili Pastası Tiramisu Tadında Kavanoz Tatlısı
Yeşil Mercimekli Nohutlu Erişteli Çorba
Kars Ketesi
Hdabla | © 2025 |