Tereyağlı Açma
Tereyağlı Açma Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı toz maya
- 3 yemek kaşığı tozşeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 su bardak ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta beyazı (sarısı üzerine)
- Aldığı kadar un
Hamurun içine sürmek için;
- Tereyağ
Bardak ölçüsü 250ml
Tereyağlı Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak derin bir kaba mayayı koyalım.
- Daha sonra şeker, tuz ek edelim. 2 bardak ılık suyu dökelim.
- Maya eriyene kadar karıştırıp sıvı yağ, yumurta beyazını koyalım.
- Unu azar azar ek edip hamuru yoğuralım.
- Ele yapılmayan yumuşak bir hamur olacak.
- Üzerini kapayıp 1saat mayalanmaya bırakalım.
- Mayalandıktan sonra elimize bir kesim hamur alıp tezgahta parmak uçlarıyla açalım.
- İçine yumuşak tereyağ dan sürüp rulo halinde saralım.
- Hamuru kendi etrafında çevirip iki ucunun birleştirip açma biçimi verelim.
- Yağlı kağıt serili tepsiye sıralayalım.
- 10dakika tepsi mayası yapalım.
- Yumurta sarışının içine susam ve çörek otu döküp açmaları üstüne sürelim.
- 200derece de pişirelim. Afiyet olsun🤩.
Tereyağlı Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






