Pratik Peynirli Poğaça
Pratik Peynirli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1/2 (yarım) bardak ılık süt
- 1/2 (yarım) bardak ılık su
- 1 paket kuru maya
- 2 çorba kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 adet yumurta
- 4-5 bardak un
İç harcı için;
- 4 yemek kaşığı lor
- 4 yemek kaşığı beyaz peynir
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
- 2 tatlı kaşığı çörekotu
Pratik Peynirli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Cezvede su ve sütü sırayla ısıttım ,parmağı çok yakmayacak seviyede.
- Bir kapta suyu,sütü,kuru mayayı şekeri tuzu karıştırdım üzerini kapatarak 10 dk beklettim.
- Harcına 1 yumurtayı kırdım başka yumurtanın beyazını da ekledim sarısını ayırdım üzeri için.
- 4-5 bardak un elime yapışmayana kadar ekledim.
- Yuvarlayarak kabın ağzını kapattım. 20-25 dk beklettim.
- Ayrı tabağa lor ve beyaz peyniri karıştırdım.
- Dinlenen hamuru masada elimle incelterek biçim verdim,iç harcını ekledim yağlı kağıtta tepsiye dizdim. Fırını açtım ısındı.
- Sonrasında üzerine yumurta sarısı ve yağı karıştırdım üzerine sürdüm.
- Çörekotu serptim. 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirdim. Afiyet olsun:).
Pratik Peynirli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













