Pizza Poğaça
Pizza Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket instant kuru maya
- 1 adet yumurta (sarısı dışına)
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ(oda sıcaklığında)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı şeker
- 6 su bardağı un
İç materyaller:
- Salam
- Sucu
- Yeşilbiber
- Kaşar
- Zeytin
- İsteğe bağlı domates
Pizza Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına süt ,su ,sıvı yağ ,tuz, maya ve şekeri alıp çırpın.
- Sonrasında bir adet yumurta akı ve tereyağı ekleyin. (tereyağı daha hoş kıvamlı oluyor. )
- 6 su bardağı unu ölçülü biçimde ekleyin kullandığınız una nazaran hamurun kıvamı değişkenlik gösterebilir.
- Hamurun kıvamı kulak göğsü kıvamında olacak.
- Hamuru 1,5 saat civarında oda sıcaklığında dinlenmeye bırakalım.
- Dinlenmiş olan hamurumuzu bezeler yapıp yağ sürdüğümüz tepsimize dizelim.
- Tekrardan 5 dk tepsi mayasına bırakalım.
- Beze yaptığımız hamura form vermek için çay bardağının altına hafif yağ sürüp una batırıp sonrasında hamurun ortasına bastıralım bezeler bitene kadar bu formda devam edelim.
- Bir yandan üstüne koyacağımız materyalleri küçük küçük doğrayalım ve poğaçamızın üzerlerine tek tek materyalleri koyalım.
- Geriye kalan bir adet yumurta sarısını ise poğaçamızın etrafına sürelim.
- Daha evvel ısıttıgımız 190° fırında alt üst ayarda poğaçamız kızarana kadar pişirelim.
- Not: pizza poğaçamız piştikten sonra fırından çıkartıp 3-4 dk dinlenmeye bırakın.
- Üzerini bez yahut havlu kağıt ile örtmeyin ☺️ afiyet olsun 💯💯😇.
- İlk sıcaklığı geçtiğin de isteğe nazaran buzluğa atabilirsiniz.
Pizza Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











