Kıyır Kıyır Pastane Dereotlu Poğaçası
Kıyır Kıyır Pastane Dereotlu Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram oda ısısında margarin yahut tereyağı
- Yarım çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta (sarısı üzerine sürüyoruz)
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım demet dereotu
- 1 adet havuç
- 4 su bardağı un
Üzeri için:
- Çörek otu
Kıyır Kıyır Pastane Dereotlu Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce dere otunu ince kıyalım ve havucu rendeleyelim. Hazır beklesin.
- Katı yağ ile sıvı gereçleri güzelce krema haline gelecek biçimde karıştıralım.
- Krema halini aldıktan sonra dereotu havucu ekleyelim.
- Sonrasında kıvamlı hal de evvel 3 su bardağı unu ekleyelim yoğuralım sonrasında kıvamına nazaran 4. Bardak unu ekleyelim.
- Daha hoş hamur elde etmek için elekten geçirmeyi unutmayın.
- İçine isteğe nazaran beyaz peynir koyabilirsiniz.
- Poğaçamıza form verip tepsimizi yağlayıp poğaça hamurlarını dizelim.
- Üzerlerini ayırmış olduğumuz yumurta sarısını sürüp üzerine çörekotu döküp alt üst ayarda fansız evvelden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun fotoğrafları bekliyorum 🤗❣️.
Kıyır Kıyır Pastane Dereotlu Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







