Kıyır Kıyır Pastane Dereotlu Poğaçası

Kıyır Kıyır Pastane Dereotlu Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram oda ısısında margarin yahut tereyağı
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta (sarısı üzerine sürüyoruz)
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım demet dereotu
  • 1 adet havuç
  • 4 su bardağı un

Üzeri için:

  • Çörek otu

Kıyır Kıyır Pastane Dereotlu Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce dere otunu ince kıyalım ve havucu rendeleyelim. Hazır beklesin.
  2. Katı yağ ile sıvı gereçleri güzelce krema haline gelecek biçimde karıştıralım.
  3. Krema halini aldıktan sonra dereotu havucu ekleyelim.
  4. Sonrasında kıvamlı hal de evvel 3 su bardağı unu ekleyelim yoğuralım sonrasında kıvamına nazaran 4. Bardak unu ekleyelim.
  5. Daha hoş hamur elde etmek için elekten geçirmeyi unutmayın.
  6. İçine isteğe nazaran beyaz peynir koyabilirsiniz.
  7. Poğaçamıza form verip tepsimizi yağlayıp poğaça hamurlarını dizelim.
  8. Üzerlerini ayırmış olduğumuz yumurta sarısını sürüp üzerine çörekotu döküp alt üst ayarda fansız evvelden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun fotoğrafları bekliyorum 🤗❣️.

Kıyır Kıyır Pastane Dereotlu Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elma Şekeri
Maraş Biberi Turşusu
Trileçe
Bisküvili Pasta
+5 Ay Bebek Öğünü
En Kolayından Leziz Bayram Baklavası (Videolu)
Hdabla | © 2025 |