Ispanaklı Pasta

Ispanaklı Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı haşlanmış ıspanak
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya şekeri
  • 3- 4 su bardağı un

Kreması:

  • 4 paket krema
  • 4 paket klopfix (krema sıklaştırıcı toz)
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 2 yemek kaşıĝı toz şeker

Üzerine:

  • Kekin kenarından çekilmiş parçalar
  • Antep fıstığı

Ispanaklı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ispanağı suda 2- 3 dk haşlıyoruz.
  2. Süt ve ıspanağı rondoda çekiyoruz.
  3. Hamuru için: yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
  4. Daha sonra ıspanaklı karışımı ve sıvı yağı ekliyoruz ve çırpıyoruz.
  5. Sonra vanilya şekerini, unu ve kabartma tozunu ekliyoruz.
  6. Yağlanmış kalıba bu karışımı döküyoruz ve 175 derece fırında 45 dk pişiyoruz. Siz kendi fırınınıza nazaran ayarlayın.
  7. Pişen kekin kenarından robotta çekiyoruz ve üzerini süslemek için ayırıyoruz.
  8. Kreması için bütün materyalleri yoğunlaşana kadar çırpıyoruz. Ve yarım saat buzdolabında bekletiyoruz.
  9. Kek soğuduktan sonra kremasını üzerine sürüyoruz ve ayırdığımız kek kesimleri ve antep fıstığı ile süslüyoruz.
  10. Pastamızı buzdolabında bekletiyoruz, vaktiniz varsa bir gece beklerse hoş olur.Afiyet olsun.

Ispanaklı Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kakaolu Cupcake Tarifi
Sütlü Pişi
Pırasa Yemeyen Kalmasın Fırında Enfes Pırasa Yemeği
Yumurta Piyazı
Ramazan Pidesi (Fırınları Aratmayan Yumuşacık)
Maraş Usulü Yoğurtlu Kebap
Hdabla | © 2025 |