Ispanaklı Pasta
Ispanaklı Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı haşlanmış ıspanak
- 2 paket kabartma tozu
- 2 paket vanilya şekeri
- 3- 4 su bardağı un
Kreması:
- 4 paket krema
- 4 paket klopfix (krema sıklaştırıcı toz)
- 1 paket vanilya şekeri
- 2 yemek kaşıĝı toz şeker
Üzerine:
- Kekin kenarından çekilmiş parçalar
- Antep fıstığı
Ispanaklı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ispanağı suda 2- 3 dk haşlıyoruz.
- Süt ve ıspanağı rondoda çekiyoruz.
- Hamuru için: yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra ıspanaklı karışımı ve sıvı yağı ekliyoruz ve çırpıyoruz.
- Sonra vanilya şekerini, unu ve kabartma tozunu ekliyoruz.
- Yağlanmış kalıba bu karışımı döküyoruz ve 175 derece fırında 45 dk pişiyoruz. Siz kendi fırınınıza nazaran ayarlayın.
- Pişen kekin kenarından robotta çekiyoruz ve üzerini süslemek için ayırıyoruz.
- Kreması için bütün materyalleri yoğunlaşana kadar çırpıyoruz. Ve yarım saat buzdolabında bekletiyoruz.
- Kek soğuduktan sonra kremasını üzerine sürüyoruz ve ayırdığımız kek kesimleri ve antep fıstığı ile süslüyoruz.
- Pastamızı buzdolabında bekletiyoruz, vaktiniz varsa bir gece beklerse hoş olur.Afiyet olsun.
Ispanaklı Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








