Nevşehir Tava
Nevşehir Tava Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 kg kuzu kuşbaşı
- 150 gram kuyruk yağı
- 1 adet patlıcan (orjinalinde yok ancak isteğe bağlı olarak koyabilirsiniz)
- 1 baş sarımsak
- 4 adet olgunlaşmış domates
- 6 adet sivri biber
- Tuz
- Pul biber
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı domates biber karışık salça
- 3 su bardağı sıcak su
Nevşehir Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bütün gereçlerimizi doğrayarak başlayalım.
- En alta kuyruk yağının yarısını serpiŞtirerek koyalım, sırasıyla azar azar et, domates, biber, sarımsak, patlıcan dizerek materyallerimizin hepsini yerleştirelim.
- Üste kalan kuyruk yağını koyalım.
- Baharatlarımızı damak zevkine nazaran ayarlayarak koyalım.
- En son hazırladığımız salçalı sosu üzerine gezdirelim.
- Salçalı su tepsinin yarısına kadar gelmeli ne eksik ne fazla olmamalı.
- 230° evvelden ısınmış fırında yaklaşık 1. 30 saat denetimli bir halde pişirelim.Afiyet olsun :).
Nevşehir Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






