Nevşehir Tava

Nevşehir Tava Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 kg kuzu kuşbaşı
  • 150 gram kuyruk yağı
  • 1 adet patlıcan (orjinalinde yok ancak isteğe bağlı olarak koyabilirsiniz)
  • 1 baş sarımsak
  • 4 adet olgunlaşmış domates
  • 6 adet sivri biber
  • Tuz
  • Pul biber

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates biber karışık salça
  • 3 su bardağı sıcak su

Nevşehir Tava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bütün gereçlerimizi doğrayarak başlayalım.
  2. En alta kuyruk yağının yarısını serpiŞtirerek koyalım, sırasıyla azar azar et, domates, biber, sarımsak, patlıcan dizerek materyallerimizin hepsini yerleştirelim.
  3. Üste kalan kuyruk yağını koyalım.
  4. Baharatlarımızı damak zevkine nazaran ayarlayarak koyalım.
  5. En son hazırladığımız salçalı sosu üzerine gezdirelim.
  6. Salçalı su tepsinin yarısına kadar gelmeli ne eksik ne fazla olmamalı.
  7. 230° evvelden ısınmış fırında yaklaşık 1. 30 saat denetimli bir halde pişirelim.Afiyet olsun :).

Nevşehir Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Crumble Kek
Yaprak Sarma
Evde Pratik Peynirli Pide Tarifi
Islak Kek
Kremalı Soslu Tavuk Makarna
Ev Yapımı Nugget
Hdabla | © 2025 |