Arpa Şehriye Pilavı (Tam ölçü)
Arpa Şehriye Pilavı (Tam ölçü) Tanımı İçin Malzemeler
- 4 yemek kaşığı arpa şehriye
- 1 tatlı kaşığı tereyağı yahut zeytinyağı
- 1 çay bardağından biraz eksik sıcak su
- Yarım çay kaşığı tuz
Arpa Şehriye Pilavı (Tam ölçü) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Küçük bir tencerede yağı eritilir (kişi sayısı arttıkça daha büyük tencereye alınır )
- Arpa şehriyeler eklenir, rengi dönene kadar 4-5 dakika kavurun.
- Sıcak suyu eklenir. (üzerini geçecek).
- Tuzu konulur.
- Kapağı kapatılıp kısık ateşte suyunu çekene kadar 8 dakika kadar pişirin.
- Pişince 5 dakika demlendirilir.
Afiyet olsun 🩷.
- ⚠️tarif tek kişiliktir. Her bir kişi için gereçler birebir oranında artırılır. Yani.
- 4 yemek kaşığı şehriye → 1 kişilik.
- 8 yemek kaşığı şehriye → 2 kişilik.
- 12 yemek kaşığı şehriye → 3 kişilik üzere.
- 3 kişilik pilav için 12 yemek kaşığı arpa şehriye.
- 3 tatlı kaşığı yağ.
- 2,5 çay bardağı sıcak su.
- 1,5 çay kaşığı tuz kullanılır.
Arpa Şehriye Pilavı (Tam ölçü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








