Doyurucu Salata
Doyurucu Salata Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram börülce
- 1 su bardağı erişte
- 1 kilo havuç (yaklaşık 8 adet)
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- Ceviz (tercihen)
- Lor peyniri (tercihen)
- Nar ekşisi (tercihen)
- Limon suyu (tercihen)
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Sıcak su
- Zeytinyağı
Doyurucu Salata Tanımı Nasıl Yapılır?
- Havuçlarımızı tırtıklı yahut ince uzun olacak formda dilimleyelim, üzerine 2 yemek kaşığı zeytin yağını göz kararı pulbiber ve tuzu ekleyip harmanlayalım.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine uygunca yayalım ve 180 derecede pişirmeye bırakalım.
- Orta uzunluk bir tencereye yarısını geçecek kadar sıcak suyumuzu koyalım ve içerisine börülceleri ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
- Börülce haşlanırken tıpkı anda diğer bir tencereye sıcak suyumuzu koyup 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı ve tuz ek edelim içerisine erişteleri ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlayalım (10dk) lapa olmamasına dikkat edelim.
- Erişteler haşlandıktan sonra süzgece boşaltıp yavaşça soğuk su dökelim ki yapışmasın.
- Suyu güzelce süzüldükten sonra derin bir kaba aktarıp üzerine zeytinyağı gezdirip karıştıralım bu süreç yapışmamasını sağlayacak.
- Eriştelerin olduğu kabın içerisine haşlanıp yumuşayan börülceyi ve fırında pişen havuçları da ek edelim.
- Maydanoz ve dereotunu yıkayıp ayıkladıktan sonra ince ince dilimleyip onları da ekleyelim.
- En son olarak tuzunu ekşisini ekleyip servis edebilirsiniz.
- Ben tabakların üzerine ceviz ve lor peyniri serpiştirdim tercih sizin.
- Sadece ekşiyi eklerken adım adım seveceğiniz biçimde ekşi ekleyin. Ben ekşi eklemeden servis ettim yiyen bireyler kendi ekşi istikrarlarını yaptılar. Şimdiden afiyet olsun.
Doyurucu Salata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







