Doyurucu Salata

Doyurucu Salata Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram börülce
  • 1 su bardağı erişte
  • 1 kilo havuç (yaklaşık 8 adet)
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • Ceviz (tercihen)
  • Lor peyniri (tercihen)
  • Nar ekşisi (tercihen)
  • Limon suyu (tercihen)
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Sıcak su
  • Zeytinyağı

Doyurucu Salata Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Havuçlarımızı tırtıklı yahut ince uzun olacak formda dilimleyelim, üzerine 2 yemek kaşığı zeytin yağını göz kararı pulbiber ve tuzu ekleyip harmanlayalım.
  2. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine uygunca yayalım ve 180 derecede pişirmeye bırakalım.
  3. Orta uzunluk bir tencereye yarısını geçecek kadar sıcak suyumuzu koyalım ve içerisine börülceleri ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
  4. Börülce haşlanırken tıpkı anda diğer bir tencereye sıcak suyumuzu koyup 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı ve tuz ek edelim içerisine erişteleri ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlayalım (10dk) lapa olmamasına dikkat edelim.
  5. Erişteler haşlandıktan sonra süzgece boşaltıp yavaşça soğuk su dökelim ki yapışmasın.
  6. Suyu güzelce süzüldükten sonra derin bir kaba aktarıp üzerine zeytinyağı gezdirip karıştıralım bu süreç yapışmamasını sağlayacak.
  7. Eriştelerin olduğu kabın içerisine haşlanıp yumuşayan börülceyi ve fırında pişen havuçları da ek edelim.
  8. Maydanoz ve dereotunu yıkayıp ayıkladıktan sonra ince ince dilimleyip onları da ekleyelim.
  9. En son olarak tuzunu ekşisini ekleyip servis edebilirsiniz.
  10. Ben tabakların üzerine ceviz ve lor peyniri serpiştirdim tercih sizin.
  11. Sadece ekşiyi eklerken adım adım seveceğiniz biçimde ekşi ekleyin. Ben ekşi eklemeden servis ettim yiyen bireyler kendi ekşi istikrarlarını yaptılar. Şimdiden afiyet olsun.

Doyurucu Salata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Terbiyeli Tel Şehriye Çorbası
Portakallı Revani Tatlısı (Videolu)
Tahinli Cevizli Bebiş Pankeki
Ev Yapımı Kremalı Mantar Çorbası
Ispanaklı Mantarlı Tost
Bulgur Pilavı (Annemin Tarifi)
Hdabla | © 2025 |