Anne Poğaçası
Anne Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler
- 6 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
İçi için;
- Peynirli ya da istediğiniz bir iç harç
Üzerini için;
- Susam
- Çörek otu
bardak= 200ml
Anne Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir kapta su, süt ve şekeri karıştırın.
- Ilık karışıma mayayı ekleyip aktifleşene kadar yaklaşık 5 dk bekleyin.
- Geri kalan materyaller (yumurtanın yalnızca akı kullanılacak) bir kaba alıp karıştırıp biraz yoğurun.
- Aktifleşen mayayı karışıma azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın.
- Kaptaki hamurun üzerini streçleyip en az 1 saat bekletin.
- Hamur kabarınca tekrar biraz yoğurup poğaçaları hazırlayın.
- Tepside en az 10 dakika bekletin.
- Yumurtanın sarısını biraz sıvı yağ ile karıştırıp poğaçaların üzerine sürün.
- Önden ısınmış fırında fansız ayarda 180 derecede yaklaşık 20 dakikada pişirın.
- Pişen poğaçaları pak bir bez ortasına koyarak biraz bekletin.Afiyet olsun.
Anne Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









