Nefis Soslu Gül Böreği (Videolu)
Nefis Soslu Gül Böreği Tanımı İçin Malzemeler
Bardak ölçüsü 200ml ve 125ml
Sosu için;
- 30 gram un (2 yemek kaşığı)
- 200 ml süt
- 200 ml su yada soda
- 125 gram sıvı yağ
- 10 gram kabartma tozu (1 paket)
- 10 ml sirke (1 yemek kaşığı)
İç materyali;
- 250 gram peynir
- Maydanoz
Sarmak için;
- 3 adet yufka yada 24 adet üçgen yufka
Üzerine
- Yumurta sarısı
- Susam yada çörekotu
Nefis Soslu Gül Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Geniş bir kaba un alınır, sıvıyağ eklenir.
- Pürüzsüz olana kadar çırpılır.
- Diğer gereçler eklenir. Tekrar çırpılır.
- Hazırlanan sos kenara alınır.
- Tezgaha yufka serilir.Sos yufkaya sürülür
- Üzerine 2. Yufka serilip tekrar sos sürülür.
- Yufkanın geniş tarafına peynir konur.
- Gül böreği biçiminde sarılır ,fırın tepsisine dizilir.
- Kalan sos böreklerin üzerine dökülür.
- Üzeri kapatılıp buzdolabına konur.
- Sosu çekene kadar bekletilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürülür.
- Susam yada çörekotu serpilir.
- 180 derece ısıtılmış fırının alt kısmında 25-30 dakika pişirilir.

Nefis Soslu Gül Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











