İncirli Kurabiye
İncirli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram margarin yahut tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 1 dolu yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 pk vanilya
- 1 pk kabartma tozu
- 4-5 bardak un (kıvamına nazaran ayarlanabilir)
İç harcı için;
- 9-10 tane kuru incir
- 2-3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı su
- 1 kaşık tereyağı
- 1 çay bardağı ceviz
İncirli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle incirleri küçük küçük doğrayıp tavaya şeker ,su ve tereyağ ek edip suyunu çekene kadar kavuruyoruz .
- Daha sonra tercihe nazaran blendar ile çekip içine cevizi katabilirsiniz.
- Hamurumuzun un hariç tüm gereçleri ekliyoruz ve karıştırıyoruz ,daha sonra unu yavaş yavaş ekleyerek kıvamını ayarlıyoruz.
- Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde koparıp elimizle daire biçiminde açıp iç harcımızı koyuyoruz.
- Daha sonra hamurumuzu kapatıyoruz ,buzdolabı poşeyi ile sıkıp incir formunu veriyoruz.
- Yaklaşık 30 tane çıkıyor bu tanımdan hepsini tamamladıktan sonra 200 derecede pişiriyoruz.
- Kızarınca fırından alıyoruz ,servis ederken üzerine pudra şekeri serpe bilirsiniz afiyet olsun.
İncirli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











