Kalpli Kurabiye

Kalpli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un
  • Bir kaç damla kırmızı besin boyası
  • 1 tatlı kaşığı kakao(fazla kakao hamuru sertleştiriyor bu tanımda bilginize)

Kalpli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığında beklemiş olan margarinimizi, yumurta ve pudra şekerini geniş bir kaba alıyoruz, karıştırıyoruz.
  2. Üzerine sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya, nişasta ekliyoruz, karıştırıyoruz.
  3. Yavaş yavaş denetimli biçimde un ekliyoruz. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
  4. Hamurumuz istediğimiz kıvama gelince hamuru 2 eşit modüle bölüyoruz.
  5. Birazına kakao ekliyoruz ve yoğuruyoruz.
  6. Diğer kalan hamurumuza da besin boyamızı ekleyip yoğuruyoruz.
  7. Hamurlarımızı hazırlayınca, şekillendirmeye başlayabiliriz.
  8. Kalpli kalıp kullanıyorun ben. Kalbin bir yarısını pembe, öbür yarısını kakaolu olmasını istediğim için kalpli hamurları 2’ye bölüp kalp formunu birleştirip tekrar oluşturuyorum.
  9. Şekillendirme basamağı bittikten sonra yağlı kağıtlı fırın tepsimize kurabiyele hamurlarımızı diziyoruz.
  10. Önceden ısınmış fırında 160 derece / 15 dakika altlı üstü pişiyoruz.

Kalpli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Panna Cotta
Cevizli Kıyır Kıyır Ev Baklavası
Starbucks Kurabiyesi
Enginarlı Pilav
Perde Pilavı Tarifi
Soğanlı Yoğurtlu Meze
Hdabla | © 2025 |