Donut

Donut Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 3 su bardağı un
  • 1 paket maya
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ(oda sıcaklığı)
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 1 çimdik tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker

Üzerini süslemek için;

  • 1 paket bitter çikolata
  • 1 paket sütlü çikolata yada
  • 1 paket beyaz çikolata

Kızartma için;

  • 1 lt sıvıyağ

Donut Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru hazırlamaya başlayalım, unu bir kapa alalım ,mayayı ekleyelim ,üzerine şeker ,yumurta ve vanilyayı ekleyelim, ılık sütü ekleyin,yoğurmaya başlayalım.
  2. Son olarak tereyağ ve tuzu ekledikten sonra pürüzsüz bir hamur elde ediyoruz ,1 saat mayalamaya bırakıyoruz ,üzerini örtün.
  3. Mayalanan hamura hal verme sürecine geçiyoruz ister el ile yuvarlak form ver ister donut kalıbı ile şekillendirin, tekrar mayalamaya bırakıyoruz üzerini örtelim.
  4. Çikolatalar benmari metodu eritiyoruz ,pişirme süreci derin bir tencere yağımızı ısıtıyoruz her iki tarafını kızarana kadar pişiriyoruz.
  5. Fazla yağını almak için kızaran hamurları havlu peçeteye alabiliriz ve son olarak pişen donutları çikolataya batırıyoruz.
  6. Üzerini dilediğin üzere süsleyin, ister yenebilen renkli şekerler ile ister hindistan cevizi ister toz şeker ile elinizde ne var ise 😊.
  7. Donutlar hazır afiyetle sıcak sıcak yiyebilirsiniz 🤤.

Donut Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dilim Ekmekli Mini Pizzalar
Beşamel Soslu Patatesli Tavuk
Hurma Topu
Bisküvili Pasta
Anne Kurabiyesi
Kuark (Lor) Lokma Topları
Hdabla | © 2025 |