Fırında Kaşarlı Patlıcan Musakka

Fırında Kaşarlı Patlıcan Musakka Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • Yarım kilo kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates( ben konserve kullandım domates biberli)
  • 1 adet biber
  • Yarım çay kaşığı kekik karabiber kimyon kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Sos için:

  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Patlıcanı kızartmak için ayçiçek yağı

Fırında Kaşarlı Patlıcan Musakka Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanlar alacalı soyulur yuvarlak kesilir tuzlu suda kıyma kavrulana kadar bekletilir.
  2. 3 yemek kaşığı sıvı yağ ile kıyma kavrulur hafif rengi dönerken küp küp doğranan soğan, biber ve domates eklenir.
  3. Kavrulunca baharatlar ve tuz eklenir.
  4. Patlıcan süzülür ve kızartılır.
  5. Yağ kızgınken patlıcanlar atılmalı yoksa çok yağ çeker.
  6. Borcama patlıcan dizilir. Kavrulan kıyma dökülür üstüne tekrar patlıcanlar dizilir.
  7. 2 su bardağı su ve 1 yemek kaşığı salça karıştırılır 1 çay kaşığı tuz eklenir ve borcama dökülür.
  8. Önceden ısıtılan 160 derecede alt üst fan orta kısımda pişirilir suyu azalınca üstüne kaşar peynir eklenir 5 dakika daha pişirilir. Sonra servise hazır.

Yanına cacık yaptım afiyet olsun.

Fırında Kaşarlı Patlıcan Musakka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kefirli Çilekli Yaban Mersinli Kek
Suşi
Limonlu Brownie
Glutensiz Kolay Ekmek
Çikolatalı Pankek Tarifi
Kıymalı Kabak Yemeği (Ama Bildiğin Gibi Değil)
Hdabla | © 2025 |