Doyurucu Salata

Doyurucu Salata Tanımı İçin Malzemeler

  • 6-7 adet orta uzunluk patates
  • 4-5 adet kapya biber (ben geçen yazdan közleyip buzluğa stok yapmıştım)
  • 8-10 tane iri salatalık turşusu (damak zevkinize nazaran arttırıp azaltabilirsiniz)
  • 250 gram haşlanmış nohut (ben daha evvel haşlayıp buzluğa koymuştum)
  • 200 gram konserve mısır
  • Pul biber
  • Kekik
  • Zeytinyağı
  • Nar ekşisi
  • Tuz
  • Yarım limon

Doyurucu Salata Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patatesleri soyup üçgen dilimlere ayıralım.
  2. Sonrasında 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı 1 tatlı kaşığı pulbiber ve 1 tatlı kaşığı kekik ve 1 tatlı kaşığı tuzla birlikte harmanlayalım.
  3. Fırın tepsisine serdiğimiz yağlı kağıdın üzerine patatesleri güzelce yayalım.
  4. 180 derece fırında patatesler pişene kadar bekletelim.
  5. Kapya biberler için konserve tercih edilebilir, kendiniz ocakta yahut fırında közleyebilirsiniz.
  6. Patatesler pişene kadar közlenmiş kapya biberleri salatalık turşusunu dilimleyip derin bir kaba aktaralım.
  7. Üzerine nohutu, mısırı da ekleyelim.
  8. Daha sonra fırında pişen patatesleri de ekleyip karıştıralım.
  9. Ben içerisine limon suyu koymadım sevenler koyabilir.
  10. Son rütuş olarak göz kararı nar ekşisi, zeytinyağı ve tuz ekleyip servise hazır.
  11. Sos olarak büsbütün damak tadınıza nazaran şekillendirebilirsiniz.
  12. Pul biber tuz az yahut fazla olabilir.
  13. Ekşi olarak limon kullanıp nar ekşisi koyabilir yahut hiç koymayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Doyurucu Salata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıymalı Makarna
Tortilla Ekmeğinden Sucuklu Kaşarlı Omlet Tarifi-5 Dakikada Hazır (Videolu)
Şekerpare
Kolay Muhallebi
Soğuk Yaz Çorbası(ayran Aşı)
Tarçınlı Havuçlu Kek
Hdabla | © 2025 |