Doyurucu Salata
Doyurucu Salata Tanımı İçin Malzemeler
- 6-7 adet orta uzunluk patates
- 4-5 adet kapya biber (ben geçen yazdan közleyip buzluğa stok yapmıştım)
- 8-10 tane iri salatalık turşusu (damak zevkinize nazaran arttırıp azaltabilirsiniz)
- 250 gram haşlanmış nohut (ben daha evvel haşlayıp buzluğa koymuştum)
- 200 gram konserve mısır
- Pul biber
- Kekik
- Zeytinyağı
- Nar ekşisi
- Tuz
- Yarım limon
Doyurucu Salata Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patatesleri soyup üçgen dilimlere ayıralım.
- Sonrasında 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı 1 tatlı kaşığı pulbiber ve 1 tatlı kaşığı kekik ve 1 tatlı kaşığı tuzla birlikte harmanlayalım.
- Fırın tepsisine serdiğimiz yağlı kağıdın üzerine patatesleri güzelce yayalım.
- 180 derece fırında patatesler pişene kadar bekletelim.
- Kapya biberler için konserve tercih edilebilir, kendiniz ocakta yahut fırında közleyebilirsiniz.
- Patatesler pişene kadar közlenmiş kapya biberleri salatalık turşusunu dilimleyip derin bir kaba aktaralım.
- Üzerine nohutu, mısırı da ekleyelim.
- Daha sonra fırında pişen patatesleri de ekleyip karıştıralım.
- Ben içerisine limon suyu koymadım sevenler koyabilir.
- Son rütuş olarak göz kararı nar ekşisi, zeytinyağı ve tuz ekleyip servise hazır.
- Sos olarak büsbütün damak tadınıza nazaran şekillendirebilirsiniz.
- Pul biber tuz az yahut fazla olabilir.
- Ekşi olarak limon kullanıp nar ekşisi koyabilir yahut hiç koymayabilirsiniz. Afiyet olsun.
Doyurucu Salata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






