Saray Tatlısı

Saray Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta sarısı (akınında yarisi içine yarışı üzeri için ayrılır )
  • 1 paket kabartma tozu
  • Un

Üzeri için;

  • 1 çay bardağı ceviz kırığı (fındık yada hindistan cevizi de olur)

Şerbeti için;

  • 3 çay bardağı şeker
  • 3,5 çay bardağı su
  • 1 dilim limon

Saray Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şerbeti için şeker ,su ve limonu kapağı kapalı orta ateşte 10 dk kaynatalım.
  2. Hamur için tüm malzemeyi yoğurma kabına alın kulak göğsü kıvamında hamur yapın.
  3. Ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayın.
  4. Önce yumurtanın akına sonra cevize bulayıp dikdörtgen borcama dizin .
  5. 190 derece evvelden ısıtılmış fırında düzgünce kızarana kadar pişirin .
  6. Benim fırınım yaklaşık 1 saatte pişirdi fırından alın birinci sıcaklığı çıksın soğuk şerbeti dökün.
  7. Bir gece bekletip servis edin.

Saray Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çilek Kokulu Buzzz Gibi Dondurma
Enfes Balkabağı Tatlısı
Fırında Pankek
Pratik Balkabağı Yemeği Az Kalorili Ve Lezzetli
Sebzeli Bulgur Pilavı
Banana Bread
Hdabla | © 2025 |