Çikolata Topları
Çikolata Topları Tanımı İçin Malzemeler
- 120 gram bitter çikolata
- 80 gram sütlü çikolata
- 100 ml krema
Kaplaması için;
- 100 gram beyaz çikolata
- Tarçın ve toz şeker karışımı
Çikolata Topları Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kremayı yavaşça ısıtıp ocaktan alın.
- Çikolatayı ekleyip karıştırarak eritin.
- Karışımı 1-2 saat buzdolabında soğutun.
- Çikolata karışımını küçük toplar halinde yuvarlayın.
- Bir 10-15 dk daha buzdolabında dinlendirin.
- Bu sırada beyaz çikolatayı eritin.
- İlk sıcaklığı çıktıktan sonra çikolata toplarını beyaz çikolataya batırıp üzerine tarçın ve toz şeker karışımından serpin.
- 1 saat daha dinlendirdikten sonra servise hazır.
Tarifin yapılış görüntüsünü instagram hesabımdan izleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Çikolata Topları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







