Bulgur Pilavı
Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 adet soğan (ince doğranmış
- 2 adet havuç (iri doğranmış)
- 1 adet kırmızı kapya biber (ince doğranmış )
- 1 adet kabak (iri doğranmış)
- 1 adet patlıcan (iri doğranmış)
- 1 adet kutu domates püresi
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber ve tuz
- 150 ml kaynar su
Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Geniş bir tencereye zeytinyağını alın,ince doğradığınız soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Ardından kırmızı kapya biberi ekleyin, 1-2 dakika birlikte soteleyin.
- İri doğranmış havuçları ekleyip 3-4 dakika kavurun.
- Kabak ve patlıcanı da ek edin, sebzeler hafif yumuşayana kadar kavurmaya devam edin.
- Domates püresini ekleyip 2-3 dakika kaynatın, akabinde baharatları ve tuzu ekleyin.
- Pilavlık bulguru, tereyağı nı tencereye alın, sebzelerle güzelce karıştırın.
- Son olarak kaynar suyu ekleyin, karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın.
- Kısık ateşte bulgur suyunu çekene kadar (yaklaşık 15-20 dakika) pişirin.
- Demlenmesi için ocağı kapatıp 10 dakika dinlendirin. Servis önerisi yoğurtla birlikte servis edebilirsini.
Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













