Salçalı, Soğanlı Poğaça

Salçalı, Soğanlı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • ️2 su bardağı ılık süt
  • ️1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker (orantıyı kendinizce ayarlayabilirsiniz)
  • ️1 su bardağı sıvı yağ
  • ️1 tatlı kaşığı tuz
  • ️5-6 bardak un

Üst harcı için;

  • ️1 tane soğan
  • ️1 yemek kaşığı domates salçası (biber -domates salçası karışımı olabilir, hangisi konutta varsa)
  • ️1 yemek kaşığı susam
  • ️1 tatlı kaşığı çörekotu
  • ️1 çay kaşığı nane
  • ️1 çay kaşığı tuz
  • ️1 çay kaşığı toz biber
  • ️1 çay kaşığı ( silme)karabiber
  • ️1 çay kaşığı kekik
  • ️1 çay kaşığı (silme) kimyon
  • ️1 yemek kaşığı yağ
  • ️1 yemek kaşığı su (salçanın rahat sürülebilmesi için)

Salçalı, Soğanlı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ilık sütün içine,maya ve şekeri koyup 5 dk etkinleşmesini bekleyin.
  2. Maya aktifleşince; sıvı yağ,un,tuzu ek edip kulak göğsü kıvamında bir hamur yoğurun.
  3. Poğaça hamurunu 45 dk -1 saat ortası mayalamaya bırakın.
  4. Hamur mayalanırken; soğanı doğrayıp, öteki materyalleri bir kapta birleştirin.
  5. Mayalanan poğaça hamurunu istediğiniz boyutta yuvarlak form vererek tepsiye yerleştirin.
  6. Şekil verdiğiniz poğaçaların üzerine hazırladığınız harçtan koyun.
  7. Harcı koyduktan sonra yarım saat tepside mayalandırmaya bırakın.
  8. 200 derecede 20-25 dakika pişirin (fırınınıza nazaran kendiniz ayarlarsınız) piştikten sonra servise hazır 😊 deneyenlere şifa olsun 💐.

Salçalı, Soğanlı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dünyanın En Pamuk Keki
Velibaht (Belbağı)
Sufle
Fit Tiramisu
Fırınsız Balkabaklı Cheescake
Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı
Hdabla | © 2025 |