Islak Dokulu Limonlu Kurabiye
Islak Dokulu Limonlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 1 tane yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2 tane limonun kabuğu
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- Un
Üzeri için;
- Beyaz ya da sütlü çikolata
Islak Dokulu Limonlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda ısısında tereyağı sıvı yağ yumurtayı karıştırın.
- Üzerine limon suyu ve kabuklarını ekleyin.
- Pudra şekeri vanilya kabartma tozunu ekleyin.
- Unu az az ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Çok un konulmamalı.
- Yuvarladığınız kurabiyeleri ısıtılmış 180 derece fırında 17 dakika pişirin.
- Hemen çıkarınca bir bardakla yassı hale getirin. Çikolata ile süsleyin. Afiyet olsun 😋.
Islak Dokulu Limonlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







