Kıymalı Patlıcan (Nuriş’in Spesiyali)
Kıymalı Patlıcan (Nuriş’in Spesiyali) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet patlıcan
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 4 diş sarımsak
- 300gr kıyma
- Kışlık konserve (isteğe bağlı domates)
- Zeytinyağı
- Tereyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- Karışık çeşni
- Kekik
- Karabiber
- Tuz
- Sıcak su
Kıymalı Patlıcan (Nuriş’in Spesiyali) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patlıcanları alacalı soyup, jülyen doğrayalım ve 15dk tuzlu suda bekletelim.
- 2 orta uzunluk soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayalım (isteğe bağlı küçük ya da büyük halde doğrayabilirsiniz).
- Uygun bir tencereye zeytinyağı ve tereyağını alalım ve üzerine kıymayı ek edip güzelce kavuralım.
- Ardından soğanı ve sarımsağı ek edip karıştırmaya devam edelim. Ve patlıcanları atıp kavurma sürecine devam edelim, burada kavurma sürecini 10/15dk boyunca yapalım ki patlıcanlar diriliğini kaybetsin. Bu esnada baharatları ve tuzunu ek edelim.
- Üzerine kışlık konserve ek edip, kavurmaya devam edelim. (isteğe bağlı domates ekleyebilirsiniz).
- Son olarak salçalı sosumuzu hazırlayıp üzerine koyalım, ve bir su bardağı sıcak su ekleyelim.
- Yemeğimizi suyunu çekene kadar pişirelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. :).
Kıymalı Patlıcan (Nuriş’in Spesiyali) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







