Haşhaş Ve Limonlu Kek

Haşhaş Ve Limonlu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 limon kabuğu
  • Yarım limon suyu
  • 1 pk vanilya
  • 1 pk kabartma tozu
  • 4 su bardağı un
  • 1 çay bardağı mavi haşhaş

Süslemek için;

  • Çikolata sosu
  • Antep fıstığı tozu

Haşhaş Ve Limonlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle 4 yumurta ve toz şekeri mikserde çırpılır.
  2. Süt ve sıvı yağ eklenir çırpılır.
  3. Limon kabuğu rendesi, yarım limon suyu,1 vanilya,1 kabartma tozu, haşhaş,un ekleyip çırpılır.
  4. Kalıp yağlanır ve kek harcı dökülüp 180 derecede 40 dk denetimli olarak pişiriyoruz.
  5. Piştikten sonra hafif kalıp ılık olunca karşıt çevirip çikolata sos ve antep fıstığı tozu ile süslüyoruz.
  6. Dilimleyip servis yapabiliriz afiyet olsun.

Haşhaş Ve Limonlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Keçiboynuzu Tozlu Kek (Bağışıklık Güçlendirici)
Paneli Kabak (Videolu)
Haşhaşlı Revani
Dereotlu Poğaça
Organik Pekmezli Kurukayısı Hoşafı
Kremalı Portakallı Somon
Hdabla | © 2025 |