Örgü Şeklinde Poğaça Tarifi

Örgü Halinde Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığı ucu ile tuz
  • 4 yumurta akı (sarısı da üzerine sürülecek)

İç harcı için;

  • Maydanoz
  • Peynir
  • Tuzsuz tereyağ
  • Susam

Örgü Halinde Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için yoğurma kabına su, süt, sıvı yağ, yoğurt, yumurta akı ve toz şekeri alarak güzelce çırpalım.
  2. Üzerine tuz, maya ve unun bir kısmını ekleyelim ve yoğurmaya başlayalım.
  3. Hamur toparlandıkça unu ekleyerek yoğurmaya devam edelim. Bu basamakta unu yavaş yavaş denetimli bir halde eklemenizi tavsiye ederim.
  4. Hamurumuzu un serptiğimiz tezgaha alalım ve son defa toparladıktan sonra tekrar yoğurma kabına alalım.
  5. Hamurumuzun üzerini streçleyip pak bir bez örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
  6. Mayalanan hamurumuzun üzerini açalım, elimizle havasını alarak tezgaha alalım.
  7. Ardından hamurumuzu evvel 2 eşit modüle akabinde her parçayı tekrar 2’ye ve 12’ye bölelim.
  8. Toplamda 48 adet beze elde etmiş olacağız.
  9. Hamurlarımızı elimizde yuvarlayarak beze haline getirelim ve bir kenara alalım.
  10. Oklava yardımı ıle avuç içi kadar açalım tereyağ sürüp ikiye katlayalım 5 er 5er tane yapalım.
  11. Orta tarafından bıçak ıle 6- 7 çizik biçimde keselim ve iç içe geçirelim örgü halini alınca içine harç koyalım.
  12. Üzerine yumurta sarısı ve susam ekleyip fırın tepsisine koyalım.
  13. 170 derece de üzeri kızarıncaya kadar pişirelim afiyet olsun.

Örgü Formunda Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Puf Puf Kare Poğaça Tarifi
Bol Sebzeli Beşamel Soslu Sebzeli Gratin
Fırında Mücver
Mac And Cheese
Kfc Tavuk
Muhteşem Kısır Tarifi
Hdabla | © 2025 |