Örgü Şeklinde Poğaça Tarifi
Örgü Halinde Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 paket yaş maya
- 1 yemek kaşığı ucu ile tuz
- 4 yumurta akı (sarısı da üzerine sürülecek)
İç harcı için;
- Maydanoz
- Peynir
- Tuzsuz tereyağ
- Susam
Örgü Halinde Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için yoğurma kabına su, süt, sıvı yağ, yoğurt, yumurta akı ve toz şekeri alarak güzelce çırpalım.
- Üzerine tuz, maya ve unun bir kısmını ekleyelim ve yoğurmaya başlayalım.
- Hamur toparlandıkça unu ekleyerek yoğurmaya devam edelim. Bu basamakta unu yavaş yavaş denetimli bir halde eklemenizi tavsiye ederim.
- Hamurumuzu un serptiğimiz tezgaha alalım ve son defa toparladıktan sonra tekrar yoğurma kabına alalım.
- Hamurumuzun üzerini streçleyip pak bir bez örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamurumuzun üzerini açalım, elimizle havasını alarak tezgaha alalım.
- Ardından hamurumuzu evvel 2 eşit modüle akabinde her parçayı tekrar 2’ye ve 12’ye bölelim.
- Toplamda 48 adet beze elde etmiş olacağız.
- Hamurlarımızı elimizde yuvarlayarak beze haline getirelim ve bir kenara alalım.
- Oklava yardımı ıle avuç içi kadar açalım tereyağ sürüp ikiye katlayalım 5 er 5er tane yapalım.
- Orta tarafından bıçak ıle 6- 7 çizik biçimde keselim ve iç içe geçirelim örgü halini alınca içine harç koyalım.
- Üzerine yumurta sarısı ve susam ekleyip fırın tepsisine koyalım.
- 170 derece de üzeri kızarıncaya kadar pişirelim afiyet olsun.
Örgü Formunda Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







