Orjinal Kavala Kurabiyesi (Glutensiz)
Orjinal Kavala Kurabiyesi (Glutensiz) Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1,5 bardak pudra şekeri (bardak ölçüsü 100 ml)
- 1 yumurta
- 1 su bardağı toz badem (200 ml)
- 1 su bardağı iri doğranmış badem (200 ml)
- 3 su bardağı elenmiş un (schar c mix kullandım)
- 1 paket vanilya tozu
- 1 paket kabartma tozu
Orjinal Kavala Kurabiyesi (Glutensiz) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Toz bademi tavaya alıp karıştırarak kavurun.
- 5-10 dakika kadar kavurduktan sonra elenmiş unu ekleyip kavurmaya devam edin.
- Rengi hafif değişince ocağı kapatın ve karışımı büsbütün soğumaya bırakın .
- Başka bir kapta tereyağı, yumurta ve pudra şekerini güzelce karıştırın.
- Kabartma tozu, vanilya şekeri ve çekilmiş bademi ekleyin.
- Ardından kavrulmuş un karışımını ek edip yoğurun.
- Hamur çok yumuşak olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
- Hamuru 10 dakika dinlendirin.
- Orta kalınlıkta açıp ay formunda kurabiyeler kesin .
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt-üst ayarda hafif kızarana kadar pişirin .
- Fırından çıkınca sıcak sıcak çokça pudra şekeri serpin ve tabanlarını da pudraya bulayın.
- Soğuyunca kapaklı bir saklama kabına alıp tazeliğini uzun müddet koruyabilirsiniz.
Notlar:
Kavurduğunuz un ve badem karışımı büsbütün soğumuş olmalı.
Kavurduğunuz un ölçüsü yetersiz gelirse direkt un ek edebilirsiniz.
Hazır badem unu kullandım, isterseniz siz de tercih edebilirsiniz.
Çekilmiş badem yoksa yerine çekilmiş fındık da ekleyebilirsiniz 🌰.
Orjinal Kavala Kurabiyesi (Glutensiz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











