Antep Fıstıklı Trileçe (Ala Trileçe)
Antep Fıstıklı Trileçe (Ala Trileçe) Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için:
- 5 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1 çay kaşığı tuz
Sütlü sosu için:
- 1 litre süt
- 200 mı krema
- 200 gr antep fıstığı kreması (antebella)
- 2-3 yemek kaşığı şeker
Kreması için:
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 paket krem şanti (70 gram)
- 200 gram antep fıstığı kreması (antebella)
Üzeri için:
- Toz fıstık
Antep Fıstıklı Trileçe (Ala Trileçe) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurtanın aklarını ve sarılarını farklı başka kaplara ayıralım. Aklarına bir çay kaşığı tuz ekleyerek beyazlaşıp köpürene kadar çırpalım beyazlaştıktan sonra şekeri yavaş yavaş ekleyerek merenk kıvamına gelene kadar 5-6 dk çırpalım mikseri kaldırdığımızda aklar düşmeden mikserin ucunda duruyorsa olmuş demektir.
- Daha sonra sarılarına yarım su bardağı ılık su ekleyerek yeterlice köpürene kadar 2-3 dk çırpalım.
- Çıktığımız sarıları 2-3 seferde beyazlara spatulayla alttan üste hakikat karıştırarak ekleyelim. Sarılar ve aklar birbirine karıştırdıktan sonra elenmis bir buçuk su bardağı unu, kabartma tozu ve bir paket vanilyayi 3 seferde spatulayla tekrar alttan üste karıştırarak karışımı söndürmeden karıştıralım.
- Hazırladığımız hamuru yalnızca tabanına yağlı kağıt serdiğimiz borcama döküp 170 derece ısıtılmış fırında pişirelim kürdan testi yaptığımızda kuru çıkıyorsa ve üstü kızardı ise pişmiş demektir.
- Kek ılıyınca kenarlarından bıçakla dikkatlice keserek borcamdan ayıralım aykırı çevirip yağlı kağıdı çıkartalım.
- Sos için yazdığım bütün gereçleri karıştırıp iliyan kekin üzerine dökelim. Kek sıcakken dökmeyin hamur olur.
- Kek sosu büsbütün çekince bir bardak soğuk sütle 1 paket krem şantyi sertlesip kıvam alana kadar çırpalım.
- İçine 200 gram antebella fıstık kremasını ekleyip karışana kadar çırpmaya devam edelim.
- Hazırladığımız krem şantiyi kekin üzerine güzelce eşit bir formda yayıp düzleyelim. En son üzerine toz fıstık serpelim.
- Mutlaka bir gece dolapta bekletip o denli servis yapalım. Dinledikçe daha hoş oluyor. Kıymetli bir tatlı üzere gözüküyor ancak 20 dilim tatlı çıkıyor 🙂 afiyet bal şeker olsun.
Antep Fıstıklı Trileçe (Ala Trileçe) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















