Hamsi Kuşu
Hamsi Kuşu Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg hamsi
- Yarım demet taze soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1 adet yumurta
- 20 gram mısır unu
- 10 gram tuz
- 10 gram pul biber
- 10 gram karabiber
Kızartmak için;
- 100 ml sıvı yağ
Bulamak için;
- 100 gram mısır unu
Hamsi Kuşu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamsileri ayıklayıp içinden kılçığını ayıklayın.
- Ardından soğanı, maydanozu doğrayıp içine yumurta ve baharatları ekleyip mısır ununu ek edip karıştırın.
- Sonra hamsilerin ortasına iç harçtan ekleyip üzerini kapatıp dışını mısır ununa bulayıp kızgın yağda kızartın.
Hamsi Kuşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







