Islak Hamburger
Islak Hamburger Tanımı İçin Malzemeler
- Hamburger ekmeği (ufak)
Köftesi için;
- 300 gr kıyma
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2çay kaşığı kimyon
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- 4 çorba kaşığı ketçap
- 2 su bardağı su
Islak Hamburger Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kıymaya baharatları koyup yoğuruyoruz, yuvarlak hale getirip dinlenmeye bırakıyoruz.
- Tencereye yağı alıyoruz.
- Yağ düzgünce kızınca köfteleri alıp pişiriyoruz.
- Köfteleri kenara bırakıyoruz.
- Köfteyi pişirdiğimiz tencereye evvel salçayı koyup kavuruyoruz .
- Sonra tuz ,karabiber, kekik, koyuyoruz hiç kavurmadan en son ketçap ve suyu koyup kaynamaya bırakıyoruz.
- Kaynayan salçalı suyun bi kısmını ayırıyoruz.
- Geri kalanını ikiye böldüğümüz burger ekmeklerini tencereye alıyoruz artlı önlü sosa buluyoruz.
- Ekmeklere köfteleri yerleştirip kenara ayırdığımız kalan sosu da üstünden geçirip tencere kapağını kapatıyoruz.
- 5 dakika da sosla birlikte burgerimizi pişiriyoruz afiyet olsun :).
Islak Hamburger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











