Islak Hamburger

Islak Hamburger Tanımı İçin Malzemeler

  • Hamburger ekmeği (ufak)

Köftesi için;

  • 300 gr kıyma
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2çay kaşığı kimyon

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • 4 çorba kaşığı ketçap
  • 2 su bardağı su

Islak Hamburger Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kıymaya baharatları koyup yoğuruyoruz, yuvarlak hale getirip dinlenmeye bırakıyoruz.
  2. Tencereye yağı alıyoruz.
  3. Yağ düzgünce kızınca köfteleri alıp pişiriyoruz.
  4. Köfteleri kenara bırakıyoruz.
  5. Köfteyi pişirdiğimiz tencereye evvel salçayı koyup kavuruyoruz .
  6. Sonra tuz ,karabiber, kekik, koyuyoruz hiç kavurmadan en son ketçap ve suyu koyup kaynamaya bırakıyoruz.
  7. Kaynayan salçalı suyun bi kısmını ayırıyoruz.
  8. Geri kalanını ikiye böldüğümüz burger ekmeklerini tencereye alıyoruz artlı önlü sosa buluyoruz.
  9. Ekmeklere köfteleri yerleştirip kenara ayırdığımız kalan sosu da üstünden geçirip tencere kapağını kapatıyoruz.
  10. 5 dakika da sosla birlikte burgerimizi pişiriyoruz afiyet olsun :).

Islak Hamburger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pasta Tadında Islak Kek
Meyveli Kahvaltı Çubukları
Sucuklu Patatesli Yumurta
İzmir Köfte
Sufle
Nutellalı Bisküvili Pasta
Hdabla | © 2025 |