Zeytinyağlı Bakla

Zeytinyağlı Bakla Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kg bakla
  • 1 adet soğan
  • Yarım çay bardağından biraz az zeytinyağı
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kadar karabiber
  • Yarım çay kaşığı toz şekeri
  • Dereotu
  • Yarım tatlı kaşığı un

Zeytinyağlı Bakla Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak baklalarımızı yıkıyoruz, daha sonra bir kabın içine su doldurup 1 yemek kaşığı un koyup baklalarımızı içine doğruyoruz.
  2. Bu süreç baklalarız kararması içindir.
  3. Ardından tenceremize 1 adet yemek soğanı doğrayıp zeytinyağında kavuruyoruz.
  4. Ardından unlu suda beklettiğimiz baklaları süzdürüp tekrar yıkıyoruz.
  5. Tenceremize ek ediyoruz üzerine 1 tatlı kaşığı kadar un,karabiber,fiske şekerimizi atıp 3 dk kadar kavuruyoruz.
  6. Daha sonra baklaların üzerini geçecek biçimde sıcak şu ek edip pişmeye bırakıyoruz.
  7. Pişmeye yakın üzerine dereotu ekliyoruz. (tercihe kalmış lakin çok yakışıyor. ).

Zeytinyağlı Bakla Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hindistan Cevizi Topları
Waffle
Kremalı Domates Ve Ispanak Soslu Somon Fileto
2 Kişilik Pilav
Şifalı Et Haşlama
Kuru Yufka Böreği
Hdabla | © 2025 |