Zeytinyağlı Bakla
Zeytinyağlı Bakla Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kg bakla
- 1 adet soğan
- Yarım çay bardağından biraz az zeytinyağı
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kadar karabiber
- Yarım çay kaşığı toz şekeri
- Dereotu
- Yarım tatlı kaşığı un
Zeytinyağlı Bakla Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak baklalarımızı yıkıyoruz, daha sonra bir kabın içine su doldurup 1 yemek kaşığı un koyup baklalarımızı içine doğruyoruz.
- Bu süreç baklalarız kararması içindir.
- Ardından tenceremize 1 adet yemek soğanı doğrayıp zeytinyağında kavuruyoruz.
- Ardından unlu suda beklettiğimiz baklaları süzdürüp tekrar yıkıyoruz.
- Tenceremize ek ediyoruz üzerine 1 tatlı kaşığı kadar un,karabiber,fiske şekerimizi atıp 3 dk kadar kavuruyoruz.
- Daha sonra baklaların üzerini geçecek biçimde sıcak şu ek edip pişmeye bırakıyoruz.
- Pişmeye yakın üzerine dereotu ekliyoruz. (tercihe kalmış lakin çok yakışıyor. ).
Zeytinyağlı Bakla Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






