Patlıcan Musakka (Enfes Patlıcan Sevdiren Tarif)

Patlıcan Musakka (Enfes Patlıcan Sevdiren Tarif) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet orta uzunluk patlıcan
  • 150 gram kıyma
  • 1 küçük soğan (yemeklik doğranmış)
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ (kıymayı kavurmak için)
  • Patlıcanları kızartmak için sıvı yağ (patlıcanların üzerini geçecek kadar)
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı sıcak su (sosu için)

Üzeri için;

  • 1-2 adet yeşil biber yahut domates dilimi (isteğe bağlı)

Patlıcan Musakka (Enfes Patlıcan Sevdiren Tarif) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları alacalı soy, halka halka doğrayın.
  2. Tuzlu suda 15 dakika beklet (acı suyunu alır), sonra kurulayın.
  3. Kızgın yağda önlü gerili kızart, kağıt havluya alın.
  4. 2 yemek kaşığı sıvı yağda soğanı pembeleştir, sarımsağı ekle.
  5. Kıymayı koyun, suyunu salıp çekene kadar kavur.
  6. Salça ve domatesi ekle, baharatları koyun, 1-2 dakika daha pişirin.
  7. Yarım çay bardağı kadar sıcak su ekleyip harcı biraz yumuşatın.
  8. Fırın kabına kızarttığın patlıcanları dizin.
  9. Üzerine kıymalı harcı yayın.
  10. Üzerine dilerseniz yeşil biber yahut domates dilimi koyun.
  11. 1 tatlı kaşığı salçayı 1 su bardağı sıcak suyla aç, yemeğin üstüne dökün.
  12. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üst beğenilen 10 dakika pişir üzeri kızarsın (⚠️her fırına nazaran değişir denetimli pişirin, kendi fırınınıza nazaran ayarlayın).Afiyet olsun 🩷.

Patlıcan Musakka (Enfes Patlıcan Sevdiren Tarif) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Buzlukta Saklanan Soğuk Kahve Tarifi
Kolay Meze Havuç Tarator
Çörek Otlu Kıyır Kurabiye
Çikolatalı Magnolia
Tavuk Fajita
Saray Çorbası (Saraydan Gelen Lezzet)
Hdabla | © 2025 |