Patlıcan Musakka (Enfes Patlıcan Sevdiren Tarif)
Patlıcan Musakka (Enfes Patlıcan Sevdiren Tarif) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet orta uzunluk patlıcan
- 150 gram kıyma
- 1 küçük soğan (yemeklik doğranmış)
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ (kıymayı kavurmak için)
- Patlıcanları kızartmak için sıvı yağ (patlıcanların üzerini geçecek kadar)
- 2 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı sıcak su (sosu için)
Üzeri için;
- 1-2 adet yeşil biber yahut domates dilimi (isteğe bağlı)
Patlıcan Musakka (Enfes Patlıcan Sevdiren Tarif) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları alacalı soy, halka halka doğrayın.
- Tuzlu suda 15 dakika beklet (acı suyunu alır), sonra kurulayın.
- Kızgın yağda önlü gerili kızart, kağıt havluya alın.
- 2 yemek kaşığı sıvı yağda soğanı pembeleştir, sarımsağı ekle.
- Kıymayı koyun, suyunu salıp çekene kadar kavur.
- Salça ve domatesi ekle, baharatları koyun, 1-2 dakika daha pişirin.
- Yarım çay bardağı kadar sıcak su ekleyip harcı biraz yumuşatın.
- Fırın kabına kızarttığın patlıcanları dizin.
- Üzerine kıymalı harcı yayın.
- Üzerine dilerseniz yeşil biber yahut domates dilimi koyun.
- 1 tatlı kaşığı salçayı 1 su bardağı sıcak suyla aç, yemeğin üstüne dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üst beğenilen 10 dakika pişir üzeri kızarsın (⚠️her fırına nazaran değişir denetimli pişirin, kendi fırınınıza nazaran ayarlayın).Afiyet olsun 🩷.
Patlıcan Musakka (Enfes Patlıcan Sevdiren Tarif) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







