Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 su bardağı un

İç harcı için;

  • 5 adet elma
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına tereyağı yoğurt pudra şekeri koyuyoruz yoğurmaya başlıyoruz üzerine kabartma tozu vanilyayı ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz yumuşak bir kıvam alan hamurumuzu dinlendirmeye bırakıyoruz.
  2. Bu ortada iç harcını hazırlıyoruz iç harcı için 5 tane elmayı kabuğunu soyup tencereye rendeliyoruz üzerine bir su bardağı cevizi döküyoruz ve 1 çay bardağı şekeri de ekliyoruz.
  3. Rn son bir tatlı kaşığı tarçın ekleyip pişirmeye bırakıyoruz suyu çekildikten sonra ocağı kapatıyoruz, soğumaya bırakıyoruz.
  4. Bu sırada hamurlarımızı 5 eşit kesime ayıralım, her kesimini merdane yardımıyla yuvarlak biçimde açalım hamuru evvel artı biçiminde daha sonra çapraz halde keselim.
  5. Kestiğimiz modüllerin her birine iç harcından 1 tatlı kaşığı koyup kıvıralım ve tepsiye dizelim.
  6. Önceden ısıtılmış 160-170 derecelik fırına verelim altı üstü kızarınca çıkarabiliriz üzerine pudra şekeri süzgeç yardımıyla ekleyebiliriz. Dilediğiniz üzere servis yapabilirsiniz afiyet olsun😋😋😋.

Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Domates Kabuğundan Enfes Sos Tarifi (Videolu)
Sebze Dolgulu Patlıcan
Mis Gibi Tel Şehriye Salatası
Havuçlu Karnabahar Yemeği
Elmalı Kurabiye
Fıstıklı, Kuru Üzümlü Margarinsiz Kurabiye
Hdabla | © 2024 |