Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 3 su bardağı un
İç harcı için;
- 5 adet elma
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- 1 çay bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına tereyağı yoğurt pudra şekeri koyuyoruz yoğurmaya başlıyoruz üzerine kabartma tozu vanilyayı ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz yumuşak bir kıvam alan hamurumuzu dinlendirmeye bırakıyoruz.
- Bu ortada iç harcını hazırlıyoruz iç harcı için 5 tane elmayı kabuğunu soyup tencereye rendeliyoruz üzerine bir su bardağı cevizi döküyoruz ve 1 çay bardağı şekeri de ekliyoruz.
- Rn son bir tatlı kaşığı tarçın ekleyip pişirmeye bırakıyoruz suyu çekildikten sonra ocağı kapatıyoruz, soğumaya bırakıyoruz.
- Bu sırada hamurlarımızı 5 eşit kesime ayıralım, her kesimini merdane yardımıyla yuvarlak biçimde açalım hamuru evvel artı biçiminde daha sonra çapraz halde keselim.
- Kestiğimiz modüllerin her birine iç harcından 1 tatlı kaşığı koyup kıvıralım ve tepsiye dizelim.
- Önceden ısıtılmış 160-170 derecelik fırına verelim altı üstü kızarınca çıkarabiliriz üzerine pudra şekeri süzgeç yardımıyla ekleyebiliriz. Dilediğiniz üzere servis yapabilirsiniz afiyet olsun😋😋😋.
Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











