Dereotlu Poğaça

Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gr oda sıcaklığında margarin
  • 2 adet yumurta  (1 sarısı poğaça üzerine)
  • Yarım su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 6.5 su bardağı un (kontrollü)
  • Yarım demet maydanoz

Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle su,maya,şeker karıştırın.
  2. Sonra öteki tüm materyalleri ekle dereotu doğrayın ve yumuşak hamur olana kadar yoğurun ben hamur yoğurma makinamı kullandım.
  3. İstediğimiz kıvama gelince istediğimiz sekili verip altı yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
  4. Üzerine ayrılan yumurta sarısı sürüp hepsine çatal ile çizik atıyoruz birer tane.
  5. 180 derece evvelden ısıtılmış fırında 35 dk denetimli olarak pişirin.
  6. Benim bu tanımdan 28 adet çıktı içine rastgele bir harç koyabilirsiniz bizim konutta çok çeşitli yenmiyor yalnızca dereotlu yaptım. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Üzümlü Cevizli Kek
Beş Çayı Menüsü
Kabak Tost
Cennet Elmalı Sütlü Tatlı (Videolu)
İrmikli Sütlü Tatlı (10 Dakikada Hazır)
Plaska (Mısır Unlu Pırasalı Ekmek)
Hdabla | © 2025 |