Dereotlu Poğaça
Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gr oda sıcaklığında margarin
- 2 adet yumurta (1 sarısı poğaça üzerine)
- Yarım su bardağı su
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- 6.5 su bardağı un (kontrollü)
- Yarım demet maydanoz
Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle su,maya,şeker karıştırın.
- Sonra öteki tüm materyalleri ekle dereotu doğrayın ve yumuşak hamur olana kadar yoğurun ben hamur yoğurma makinamı kullandım.
- İstediğimiz kıvama gelince istediğimiz sekili verip altı yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
- Üzerine ayrılan yumurta sarısı sürüp hepsine çatal ile çizik atıyoruz birer tane.
- 180 derece evvelden ısıtılmış fırında 35 dk denetimli olarak pişirin.
- Benim bu tanımdan 28 adet çıktı içine rastgele bir harç koyabilirsiniz bizim konutta çok çeşitli yenmiyor yalnızca dereotlu yaptım. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













