Limonlu Kek
Limonlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı şeker
- 2 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 pk kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 limon kabuğu rendesi
- 4-5 damla limon suyu
- 2.5 su bardağı un
Limonlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şeker tel çırpıcı yahut kaşık ile yaklaşık 3 dk çırpılır.
- Sırasıyla, sıvıyağ, yoğurt/süt, vanilya, limon kabuğu rendesi/suyu, son olarak un ve kabartma tozu eklenir.
- İstenilen kek harcı elde edilir.
- Yağlı kağıt serili en küçük yuvarlak borcama dökülür.
- Önceden ısıtılmış 170° fırında pişirilir.
- İlk 25 dk fırın kapağı açılmamalı.
- Sonrasında kürdan testi ile denetim edilerek çıkarılabilir.
Limonlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














