Limonlu Kek

Limonlu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı şeker
  • 2 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 4-5 damla limon suyu
  • 2.5 su bardağı un

Limonlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şeker tel çırpıcı yahut kaşık ile yaklaşık 3 dk çırpılır.
  2. Sırasıyla, sıvıyağ, yoğurt/süt, vanilya, limon kabuğu rendesi/suyu, son olarak un ve kabartma tozu eklenir.
  3. İstenilen kek harcı elde edilir.
  4. Yağlı kağıt serili en küçük yuvarlak borcama dökülür.
  5. Önceden ısıtılmış 170° fırında pişirilir.
  6. İlk 25 dk fırın kapağı açılmamalı.
  7. Sonrasında kürdan testi ile denetim edilerek çıkarılabilir.

Limonlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Enginar Tarifi
Çilekli Çikolatalı Cupcake
Avokadolu (Ek Gıda) +5
Nevşehir Usulü Mantı
Çikolatalı Poğaça
Muhallebili Kadayıf
Hdabla | © 2025 |