Aside Tarifi Diğer Adıyla Helva (Yemeklerin Üstüne Hafif Bir Tatlı)

Aside Tanımı Öbür İsmiyle Helva (Yemeklerin Üstüne Hafif Bir Tatlı) İçin Malzemeler

  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 3.5 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağın pekmez
  • Yarım su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker (isteğe bağlı)
  • 3 yemek kaşığı un (yapımında anlatacağım nasıl olacağını un 2 sefer ekliyoruz)

Üzeri için;

  • Ceviz
  • Fındık
  • Badem vb herşey olur

Aside Tanımı Öteki İsmiyle Helva (Yemeklerin Üstüne Hafif Bir Tatlı) Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle sıvı yağı dökelim yağ biraz ısınsın.
  2. Üzerine 3. 5 yemek kaşığı unu ekleyip rengi değişene kadar kavuralım.Kavrulan unun üzerne pekmezi suyu tuzu şekeri atalım bir taşım kaynatalım.
  3. Daha sonra üzerine 3 yemek kaşığı un ekleyerek karıştıralım ve pişirelim.
  4. Cıvık olmasından korkmayın kaynadıkça çekecektir.
  5. Alt üst pişirdikten sonra asidenin altının rengi değişmeye başlayacaktır.
  6. Rengi değiştikten sonra bir iki çeşit daha karıştıralım kaşık ile üstüne basarak yerleştirelim.
  7. Tava üzerine bir tabak koyarak zıt çevirelim.
  8. Asidemiz hazır üzerini istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.

Deneyen herkese afiyet olsunn. 🙃🙃.

  • Not: ikinci defa unu koyduktan sonra cıvık olursa korkmayın zira kaynadıkça çekecektir şayet onu fazla gelirse o vakit üzerine birazcık sıvı yağ ekleyerek düzeltebilirsiniz..

Aside Tanımı Öteki İsmiyle Helva (Yemeklerin Üstüne Hafif Bir Tatlı) Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mercimek Çorbası
Ev Usulü Adana Kebap
Köz Biber Mezesi
Browni Kurabiye
Orman Meyveli Fit Tart / Şekersiz Bebek Tatlısı
Brokoli Salatası
Hdabla | © 2025 |