Aside Tarifi Diğer Adıyla Helva (Yemeklerin Üstüne Hafif Bir Tatlı)
Aside Tanımı Öbür İsmiyle Helva (Yemeklerin Üstüne Hafif Bir Tatlı) İçin Malzemeler
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 3.5 yemek kaşığı un
- 1 su bardağın pekmez
- Yarım su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker (isteğe bağlı)
- 3 yemek kaşığı un (yapımında anlatacağım nasıl olacağını un 2 sefer ekliyoruz)
Üzeri için;
- Ceviz
- Fındık
- Badem vb herşey olur
Aside Tanımı Öteki İsmiyle Helva (Yemeklerin Üstüne Hafif Bir Tatlı) Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sıvı yağı dökelim yağ biraz ısınsın.
- Üzerine 3. 5 yemek kaşığı unu ekleyip rengi değişene kadar kavuralım.Kavrulan unun üzerne pekmezi suyu tuzu şekeri atalım bir taşım kaynatalım.
- Daha sonra üzerine 3 yemek kaşığı un ekleyerek karıştıralım ve pişirelim.
- Cıvık olmasından korkmayın kaynadıkça çekecektir.
- Alt üst pişirdikten sonra asidenin altının rengi değişmeye başlayacaktır.
- Rengi değiştikten sonra bir iki çeşit daha karıştıralım kaşık ile üstüne basarak yerleştirelim.
- Tava üzerine bir tabak koyarak zıt çevirelim.
- Asidemiz hazır üzerini istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
Deneyen herkese afiyet olsunn. 🙃🙃.
- Not: ikinci defa unu koyduktan sonra cıvık olursa korkmayın zira kaynadıkça çekecektir şayet onu fazla gelirse o vakit üzerine birazcık sıvı yağ ekleyerek düzeltebilirsiniz..
Aside Tanımı Öteki İsmiyle Helva (Yemeklerin Üstüne Hafif Bir Tatlı) Fotoğraflı Yapılışı

















