Kedidili Pasta
Kedidili Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Kreması için :
- 1 paket krema (200 ml)
- 2 poşet kremşanti
- 250 gram labne
- 100 gram beyaz çikolata
Arası için :
- 1.5 paket kedidili
Islatmak için;
- 1 su bardağı süt
Üst sosu için :
- Yarım paket krema (100 ml)
- 100 gram çikolata
Kedidili Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak pasta kremasını hazırlamamız gerekiyor. 200 ml krema ile 2 poşet toz kremşanti çırpılır.Koyu bir kıvam alması gerekiyor.
- 250 gram labne eklenerek tekrar çırpılır.
- Beyaz çikolatayı benmari adabı eritip soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra kremamıza ekleyerek karıştıralım. Pasta kremamız hazır !.
- Yuvarlak kalıbımızın uzunluğuna nazaran kedidillerini keselim ve süte batırarak etrafını çevirelim.
- Tabanına da tıpkı formda kedidillerini dizelim.
- Biraz kremamızdan döküp yayalım ve istediğimiz meyveleri koyalım.
- Meyvelerin üstüne tekrar kedidillerini ıslatıp dizelim ve tekrar krema dökelim. İstediğimiz meyvelerden koyalım.
- Son kalan kremamızı da meyvelerin üzerine döküp dolaba kaldıralım biraz soğumasını bekleyelim.
- Bu esnada 100 ml sıvı kremayı ocağa koyup ısıtalım altını kapatıp 100 gram çikolatamızı parçalayarak ekleyelim ve karıştıralım büsbütün eridikten sonra soğumaya bırakalım.
- Son olarak çikolata sosunu pastamızın üzerine dökerek pastayı süsleyelim.
- Adımlar çok süratli bir biçimde ilerliyor be toplam 15 dakika da bitiyor. Afiyet olsun 😋.
Kedidili Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













