Zeytinyağlı Taze Fasulye
Zeytinyağlı Taze Fasulye Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo taze fasulye
- 3 küp doğranmış domates
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 ince doğranmış soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı sıcak su
- 2 kaşık ayçiçek yağı
Zeytinyağlı Taze Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle fasulyeleri yıkayalım, kılçıkları varsa temizleyelim. Benim fasulyelerim geniş ve uzundu ben o yüzden uzunlamasına ikiye bölüp sonrasında 3e böldüm.
- Normalde taze fasulyeye bıçak sürülmesinden yana değilim elimle kırmayı tercih ederim.
- Soğanları incecik doğrayıp, 2 kaşık ayçiçek yağı aldığımız tencereye ekleyelim biraz soğanları bu yağda öldürdükten sonra fasulyeleri ekleyelim üstüne küp küp doğranmış domatesleri ekleyelim. 3-5 dk kavuralım.
- Sebzelerin üzerine zeytinyağını ekleyelim, ben zeytinyağını kavururken eklemiyorum bu biçimde daha hoşuma gidiyor.
- Üstüne tuz ve toz şekeri ekleyelim.
- Bir bardak suyuda ekledikten sonra 5 dk harlı ateşte sonrasında küçük ocağın en kısığında pişmeye bırakalım.
- Pişen fasulyemizi ben cam bir kaba alıp streçle kabı kapatıp dinlenmeye bırakıyorum.
- Zeytinyağlı yemekler 1 gün bekleyince daha lezzetli oluyor. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Taze Fasulye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








