Pul Pul Dökülen El Açması Peynirli Çıtır Börek
Pul Pul Dökülen El Açması Peynirli Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 4- 4 buçuk su bardağı un kontrollü
- 1 tatlı kaşığı tuz
Bezeleri açmak için;
- Nişasta
Arasına;
- Sıvı yağ
İçine;
- 300 gr.ufalanmış beyaz peynir
- 1 tutam doğranmış maydanoz
Üzerine sos;
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Pul Pul Dökülen El Açması Peynirli Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için,yoğurma kabına un hariç öbür materyalleri alıp yeterlice çırpalım.
- Unu denetimli ekleyerek orta yumuşaklıkta bir hamur elde edelim (unun kalitesine nazaran kıvam değişebilir hamur çok sert yada çok yumuşak olmasın).
- Hamuru tezgaha alalım yeterlice yoğurduktan sonra 20 eşit kesime ayıralım yuvarlak bezeler yapalım. Bezeleri nişasta serptiğimiz tepsiye alalım.
- İlk bezeyi nişasta serperek servis tabağı büyüklüğünde açalım üzerine bol nişasta serpip bir kenara alalım ikinci bezeyide nişasta serperek tıpkı uzunlukta açalım üst üste gelecek biçimde bu sefer ikisini oklava yardımıyla nişasta serperek yufka inceliğinde açalım.
- Yufkanın her yerine fırça yardımıyla sıvı yağ sürelim ve ikiye katlayalım geniş kısmına uzunlamasına peynirli hatçtan koyalım yufkanın köşe kısımlarını içe katlayalım (fotoğraftaki gibi) .
- Sardığımızda düzgün görünmesi için yufkayı rulo yaparak saralım uzunlamasına gül böreği halinde saralım.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye alalım tüm açtığımız tabak büyüklüğündeki ikişer katlı yufkaları oklava yardımıyla büyüterek,yağlayalım, katlayalım, iç gereç koyarak birebir uzunlamasına gül hali vererek tepsiye yerleştirelim üzerlerine sos materyallerini çırpalım fırça yardımıyla.
- Sürelim 180° ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Ağızlara layık.Enfes çıtır böreklerimiz hazır.Afiyet olsun 🙋♀️🌸🩷
Pul Pul Dökülen El Açması Peynirli Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












