Bezelyeli Tavuk

Bezelyeli Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo tavuk eti kemikli kemiksiz olur
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet soğan
  • 1-2 adet havuç
  • 1 adet ortaboy kapya biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım tatlı kaşığı tuz ve pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 su bardağı bezelye
  • 2-2,5 su bardağı su (450-500 ml)

Bezelyeli Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir tavaya yağları ekleyin ,ısınınca üzerine tavuk etlerini ek edip önlü artlı kavurun.
  2. Üzerine yemeklik doğranmış soğanları ek edip kavurun.
  3. Üzerine havuç ve kapya biberleri ek edip kavurun, salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun ,baharatları ek edip karıştırın.
  4. Bezelyeleri ek edip karıştırın.
  5. Sıcak suyu ek edip kısık ateşte pişmeye bırakın.
  6. Yaklaşık 40 dakika kadar pilav eşliğinde servis edebilirsiniz afiyet şifa olsun 😋.

Bezelyeli Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patlıcan Yatağında Soslu Köfte
Kumlu Pasta
Patatesli Çıtır Börek
Simit Tadında Pide
Tam Ölçü Kandil Simidi (Yiyen Tarif İstiyor)
Tavuk Kalbi Sote
Hdabla | © 2025 |