Kolay Trileçe
Kolay Trileçe Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- ️5 adet yumurta
- ️1 su bardağı toz şeker
- ️yarım çay bardağı ılık su
- ️1 çay bardağı sıvı yağ
- ️1 paket kabartma tozu
- ️1 paket vanilya
- ️2 su bardağı un
Karameli için;
- ️1 çay bardağı toz şeker (büyük çay bardağı olsun ya da 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı formunda yapın)
- ️1 tatlı kaşığı tereyağı
- ️200 ml sıvı krema
Şerbeti için;
- ️1 litre süt (soğuk isitilmayacak)
- ️yarım su bardağı toz şeker
- ️200 ml sıvı krema
Kolay Trileçe Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce kekini hazırlıyoruz.
- Yumurta ve toz şekeri köpük köpük olup beyazlaşana kadar yüksek evrede çırpalım.
- Kalan materyalleri de ekleyip çırptıktan sonra yağladığımız büyük uzunluk dikdörtgen borcama alıp 170° fırında 35-40 dakika (pembeleşene kadar) pişirelim.
- Kek pişerken karameli için toz şekeri tavaya alalım. Ocağı açıp karıştırarak şekeri karamelize edelim. Bu kademede yakmamaya dikkat edelim. Kahverengi olunca tereyağını ekleyip karıştıralım.
- Tereyağı eriyince sıvı kremayı ek edelim. (kremayı ekleyince daima karıştırın, katılasabilir korkutmasın sizi açılacaktır 🤗).
- Şerbeti için gerekli materyalleri ekleyip karıştıralım.
- Pişen kekimizin birinci sıcağı çıkınca (10 dakika beklettikten sonra) kurdanla delikler açıp şerbeti çektirerek dökelim.
- İyice soğuduktan sonra kremşantiyi ekleyip duzleyelim. (kremşantiden 1 yemek kaşığı ayıralım süsleme için).
- Karameli yavaşça her tarafına gelecek halde ekleyelim.
- Ayırdığımız kremşantiye 1 yemek kaşığı süt ekleyerek inceltelim.
- Sıkma torbasına koyup düz çizgi halinde şeritler yapalım.
- Kürdanla 1 sağa, 1 sola formunda çekerek form verelim. 🤓.
- Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun kaydetmeyi ve beğenmeyi unutmayın 🤗.
Kolay Trileçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















