Hasanpaşa Köfte Tarifi
Hasanpaşa Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Püresi için;
- 3-4 adet patates
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Köftesi için;
- 500 gram kıyma
- 1 adet yumurta
- Çeyrek demet maydanoz
- 1 adet soğan
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı kimyon
Salçalı sos;
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Hasanpaşa Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle püremiz için 3-4 adet patatesi haşlayalım, haşlandıktan sonra bir yemek kaşığı tereyağı 1 çay bardağı süt ek edip güzelce ezerek karıştıralım.
- Köftemiz için kıyma, yumurta, maydanoz ,galeta unu ,soğan, tuz ,pul biber, kimyonu ek edip güzelce yoğuralım.
- Hazırlamış olduğumuz köfte harcından büyük bir kesim alıp bardağın art kısmından bastırarak çanak formunu verelim.
- Çanak hali verdiğimiz köftelerimizin içerisine haşlanmış bezelye haşlanmış havuç ve hazırlamış olduğumuz patates püresini sırasıyla koyalım.
- 200 dereceye ayarlanmış fırında 25 dakika pişirelim.
- Bu sırada salçalı sosumuz için salça, su ve sıvı yağı bir kab içerisine alıp karıştıralım.
- 25 dakikanın sonunda fırından çıkardığımız hasanpaşa köftelerimizin üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ve hazırlamış olduğumuz salçalı sosumuzu döküp 180 derece ayarlanmış fırında 10 dakika daha pişirelim.
Hasanpaşa Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








