Havuçlu Tarçınlı Tart Pasta
Havuçlu Tarçınlı Tart Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet havuç rendesi
- 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Kreması için;
- 2,5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- Hindistan cevizi
- Fındık
Havuçlu Tarçınlı Tart Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım.
- Sıvı yağ,süt, havuç,ceviz, tarçın karıştıralım.
- En son un ve kabartma tozunu koyup karıştıralım.
- 180 derecede ısınmış fırına kalıbımızı güzelce yağlayıp pişmesi için fırına yerleştirelim.
- Kreması için vanilya hariç bütün gereçlerimizi tencereye koyalım kaynayana kadar karıştıralım. Altını kapattıktan sonra vanilya ekleyelim karıştıralım.
- Pişen kekimizi soğuduktan sonra kremasını üzerine dökelim hindistan cevizi ve fındık ile süsleyip dolapta dinlendirelim. Afiyet olsun.
Havuçlu Tarçınlı Tart Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






