Tava Böreği

Tava Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 1 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı soda
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarın paket kabartma tozu
  • Tereyağ (böreği pişirmek için)

İç harcı için;

  • 200 gram kaşar loru (dilerseniz kaşar peynir ve olağan lor peynir de olur)
  • 7-8 kol maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Tava Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir tavaya biraz tereyağ koyalım. 1 adet yufkayı dışına sarkacak biçimde serelim. Üzerine yapmış olduğumuz sostan gezdirelim.
  2. 2. yufkayı 4 kesime bölüp tavaya yerleştirelim ve peynirli harçtan serpiştirelim. Üzerine tekrar sosdan gezdirelim.
  3. 3. yufkamızı da 4 e bölüp birebir aynı süreci uygulayalım ve en son dışa sarkan yufkayı böreğimizin üzerini kapatalım.
  4. Buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirelim. Ocakta kısık ateşte iki tarafıda kızarana kadar pişirelim. Deneyeceklere afiyet olsun 🤗.

Tava Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tam Kıvamında Şekerpare
Ispanak Yemeği Tarifi
Ton Balıklı Salata
Soğuk Tarçın
Mısır Ekmeği
Türlü
Hdabla | © 2025 |