Tava Böreği
Tava Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- 1 su bardağı süt
- 2 adet yumurta
- Yarım çay bardağı soda
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarın paket kabartma tozu
- Tereyağ (böreği pişirmek için)
İç harcı için;
- 200 gram kaşar loru (dilerseniz kaşar peynir ve olağan lor peynir de olur)
- 7-8 kol maydanoz
- 1 çay kaşığı karabiber
Tava Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Geniş bir tavaya biraz tereyağ koyalım. 1 adet yufkayı dışına sarkacak biçimde serelim. Üzerine yapmış olduğumuz sostan gezdirelim.
- 2. yufkayı 4 kesime bölüp tavaya yerleştirelim ve peynirli harçtan serpiştirelim. Üzerine tekrar sosdan gezdirelim.
- 3. yufkamızı da 4 e bölüp birebir aynı süreci uygulayalım ve en son dışa sarkan yufkayı böreğimizin üzerini kapatalım.
- Buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirelim. Ocakta kısık ateşte iki tarafıda kızarana kadar pişirelim. Deneyeceklere afiyet olsun 🤗.
Tava Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









