Körili Mantarlı Tavuk (Kremalı Tadında)

Körili Mantarlı Tavuk (Kremalı Tadında) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 1 paket mantar
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı süt (2 si koyu kıvam olması durumunda yedekte bulunsun)
  • 2 çay kaşığı köri
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Zeytinyağı

Körili Mantarlı Tavuk (Kremalı Tadında) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Küçük küpler halinde doğradığımız tavuğu evvelce ısıttığımız yağladığımız tavamıza alalım ve altını kısmadan yüksek ateşte kızarana kadar soteleyelim. Tavuklar pişince bir tabağa ayıralım.
  2. Aynı tavaya biraz daha zeytinyağı koyup küçük küçük doğradığımız soğanı ekleyelim (bu noktada tavanın altını daha denetimli kullanabiliriz yüksek olmasına gerek yok)
  3. Soğan hafifçe cızırdamaya başladığında 1 tatlı kaşığı kadar şekeri de ekleyip karamelize olmasını sağlayalım.
  4. Karamelize olan soğanlarımızın üzerine evvelce temizleyip soyup doğradığımız mantarları ve tereyağını ekleyelim. Mantarlar suyunu salıp, hafif kızarana kadar pişirelim.
  5. Mantarlar da kızarınca 2 yemek kaşığı kadar un ekleyip, uygunca karıştıralım çiğ kokusu çıksın, un mantarların üzerine yapışabilir bir sonraki etapta olağana dönecektir.
  6. Unu ekledikten ve karıştırdıktan sonra sütü yavaş yavaş ve denetimli biçimde daima karıştırarak ekleyelim. Bu noktada süt ölçüsü biraz sosun kıvamına bağlı olarak artabilir, denetimli olmakta yarar var. Sosun kıvamı hafif akışkan olmalı zira sonradan yoğunlaşma yapıyor.
  7. Sos istediğimiz kıvama gelince 2 çay kaşığı köri ve 2 çay kaşığı tuz ekleyelim, damak zevkinize nazaran azaltıp çoğaltabilirsiniz.
  8. Son olarak da kenara ayırdığımız tavuklarımızı ekleyip biraz sosla birlikte çevirdikten sonra yemeğimiz servise hazırdır. Afiyet olsun. 🙂

Körili Mantarlı Tavuk (Kremalı Tadında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kızartma Sebze Yemeği
Az Ölçülü Pratik Pişi
Kolay Aşure
Domatesli Şehriye Çorbası
Ispanaklı Lazanya (Videolu)
Börülce Yaprağı Salatası
Hdabla | © 2025 |