Tavuk Döner

Tavuk Döner Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket piliç göğüs
  • 1 paket piliç ızgara tava
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz biber

Tavuk Döner Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavukları fileto biçiminde ince dilimleyin. Soğan ve sarımsağı robottan geçirip suyunu sıkın.
  2. Geniş bir kabın içinde tavuklara soğan suyu, yoğurt, salça, yağ ve baharatları uygunca yedirin.
  3. En az 2 saat buzdolabında beklettikten sonra yağlı kağıda alıp rulo yapın. Daha sonra 1 gün dondurucuda bekletin.
  4. Donmuş tavuğu çıkarıp ince dilimler formunda doğrayın.
  5. Kızgın tavda kendi yağıyla 10 dakika kadar yeterlice kızartıp ister lavaşla ister tabakta pilavla servis edin. Afiyet olsun.

Tavuk Döner Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Browni Tiramisu
Elmalı Tarte Tatin
Milföy Waffle
Simit
Tutmaç Çorbası
Nefis Ayva Tatlısı Tarifi
Hdabla | © 2025 |