Kuymak Karadeniz Usulü

Kuymak Karadeniz Tarzı Tanımı İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağı
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 su bardağı çeşme suyu
  • 200 gram kolot peyniri yahut kaşar peyniri

Kuymak Karadeniz Tarzı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle küçük bir tavayı ocağa alalım, içerisine tereyağımızı ekleyip, kısık ateşte eritelim ve içine ve içine mısır unu ekleyip 1-2 dk kavurduktan sonra suyumuzu ekleyelim ve karıştırarak krema kıvamına gelinceye kadar karıştıralım.
  2. Kıvam aldıktan ve kaynadıktan sonra içine küp küp doğradığımız kolot peyniri yahut kaşar peyniri ekleyelim ve peynirler yeterlice eriyip uzayana kadar kısık ateşte karıştırarak pişirelim 👌👌

Püf noktası:Kuymak kısık ateşte yapılır unutmayın.

Kuymak Karadeniz Yolu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yumuşacık Soslu Antrikot (Videolu)
Omaç
Safran Çayı: Doğanın Altın Baharatıyla Sağlık Ve Huzur (Videolu)
Sodalı Yumuşacık Puf Poğaça
Lokum Kıvamında Kavurma Yapma Ve Saklama Şekli (Videolu)
Organik Domatesli Zeytinyağli Pirinç Pilavı
Hdabla | © 2025 |