Lokma

Lokma Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 2,5 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya

Kızartmak için;

  • Sıvıyağ

Lokma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un, tuz, şeker ve mayayı bir karıştırma kabında karıştıralım.
  2. Ilık suyu una ekleyelim ve kaşıkla karıştıralım. Epey cıvık kıvamlı olacak.
  3. Üzerini streçle kapatalım. Üstüne de bir sofra bezi koyup mayalanmaya bırakalım.
  4. Mayalanınca kaşıkla tekrar karıştırıp havasını alalım.
  5. Yağı kızdıralım.
  6. Hamuru elimizle sıkalım ve çıkan hamuru kaşıkla alıp kızgın yağa ekleyelim. (yanımıza bir küçük kase yağ alalım. Kaşığı her seferinde yağa batırıp o denli hamuru alalım)
  7. Lokmaların her yerini altın rengi olana kadar kızartalım. ( üzerini çikolata sosuyla süsledim)

Afiyet şifa olsun 😇

Lokma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yumuşacık “pankek”
Waffle
Görsöl Şölen Tavuklu Maklube
Çilekli Roka Salatası
Fırında Kaşarlı Mantar
Tavuk Sote
Hdabla | © 2025 |