Antep Fıstıklı Kurabiye

Antep Fıstıklı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet antep fıstıklı puding (ben dr. otker markasını kullandım.)
  • 1 su bardağı (200 ml) sıvı yağ
  • 2.5-3 su bardağı un (200 ml ölçülü bardakla un ben 3 su bardağı kullandım ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı bu nedenle 2.5 tan sonrası dikkatli eklenmeli)

Süslemek için;

  • Çikolatalı soslar – beyaz, sütlü
  • Antep fıstığı kreması (dilerseniz sadede kullanabilirsiniz)

Antep Fıstıklı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına puding, sıvı yağ ve unu aldım yavaş yavaş yoğurdum.
  2. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olunca elimle biçim verdim.
  3. Ortalarına bir bıçağın sapı yardımıyla hal verdim.
  4. 170 derece de alt üst ayarda katılaşana kadar pişirdim.
  5. Çıkınca soslarla süsleyip servis ettim.

Antep Fıstıklı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soğanları Yumurta
İçli Köfte
Kremalı Mantarlı Makarna
Kahvaltılık Sos
Yoğurtlu Pirinçli Erişte Çorbası
Fırında Havuçlu Kabak Mücver
Hdabla | © 2025 |